Evenimentul Zilei > International > Incredibil! Procuratura cere arestarea fostului președinte, pentru coruptie! Cine ar fi crezut că se va ajunge aici?
Incredibil! Procuratura cere arestarea fostului președinte, pentru coruptie! Cine ar fi crezut că se va ajunge aici?

Incredibil! Procuratura cere arestarea fostului președinte, pentru coruptie! Cine ar fi crezut că se va ajunge aici?

Procurorii sud-coreeni au cerut luni unei instanțe din Seul arestarea fostei președinte Park Geun-hye, informează Yonhap, citată de Agerpres.

Park este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, constrângeri și scurgeri de informații guvernamentale, într-un caz în care este implicată și vechea sa prietenă Choi Soon-sil.

Procuratura arată în cererea de arestare că "până acum s-au strâns multe dovezi, dar din cauză că suspecta neagă majoritatea acuzațiilor de infracțiuni, există posibilitatea ca ea să distrugă probe".

De asemenea, susțin acuzatorii, "ar fi inechitabil să nu cerem un mandat, având în vedere că complicea Choi Soon-sil, precum și oficialii guvernamentali care i-au urmat indicațiile și care au acordat foloase necuvenite au fost cu toții reținuți", potrivit Agerpres.

Fosta șefă a statului a fost audiată de procurori săptămâna trecută, după ce Curtea Constituțională a Coreei de Sud a susținut decizia Adunării Naționale de a o demite.