Zeci de cititori, din ţară şi străinătate, care au aflat din „Evenimentul zilei“ despre acţiunea lui Urban, i-au scris şi s-au declarat de acord cu ideea lui, oferindu-se să-l susţină. Chemarea la revoltă civică făcută de Urban a renăscut în români speranţa că măcar aşa, în schimbul banilor pe care-i plătesc contribuabilii, autorităţile pot fi puse la treabă.

Unde semnăm?!

Iulian Urban, de profesie avocat, a notificat Primăria Sectorului 6, în raza căreia locuieşte, să rezolve problema câinilor de pe străzi. Dacă în 30 de zile nu primeşte un răspuns pertinent, Urban va da primăria în judecată. „Conform articolului 998-1003 din Codul Civil, pentru vătămările corporale cauzate de câinii fără stăpân care circulă pe străzile sectorului 6 este responsabilă municipalitatea, adică Primăria Sectorului 6, care are în administrare domeniul public şi privat al străzilor, trotuarelor, terenurilor libere pe raza acestui sector“, şi-a motivat avocatul acţiunea.

El vrea să obţină astfel un precedent pe care să-l poată folosi în instanţă orice român vătămat de câinii fără stăpân. În acest weekend, mulţi cititori EVZ i-au scris, susţinând că se alătură demersului lui. „Mă întreb dacă o campanie de strângere de semnături n-ar putea face ceva. Eu sunt din Iaşi şi avem aceleaşi probleme“, îi scrie Bogdan Budianu.

„Suntem alături de dumneata. Dacă va fi nevoie, te rog să deschizi un cont de colectă publică! Dacă există conturi pentru susţinerea maidanezilor, de ce să nu existe conturi şi pentru cei care vor să lupte împotriva lor? Ne-am săturat ca banii noştri pentru sănătate să fie cheltuiţi pe vaccinuri antirabice“, a scris pe forumul EVZ şi io23sif.

Urban plăteşte procesele

Dragoş Alexandru, locuitor al sectorului 4, a postat pe site-ul EVZ un mesaj în care îi cere lui Urban ca împreună să atace în justiţie primăriile, astfel încât acţiunile să nu treacă drept singulare. Iulian Urban a promis că va pune avocaţi la dispoziţia oricărui român care doreşte să se judece cu primăriile în chestiunea maidanezilor şi va suporta tot el costurile proceselor: „Trebuie să demonstrăm că de noi depinde să schimbăm modul băşcălios în care se poartă cu noi autorităţile, şi trebuie să-i asaltăm cu sute de procese, ca să înţeleagă faptul că aşa nu se mai poate“.

Dacă deţineţi poze cu haite de câini, certificate medicale, dovezi ale traumelor fizice şi psihice suferite de pe urma câinilor, le puteţi trimite, ca probe în proces, pe adresa [email protected]