Procesul lui Oscar Pistorius. Atletul care și-a împușcat mortal iubita a mai fost implicat în două incidente cu arme de foc

Procesul lui Oscar Pistorius. Atletul care și-a împușcat mortal iubita a mai fost implicat în două incidente cu arme de foc

Un prieten al atletului a mărturisit, la termenul de astăzi al procesul în care Pistorius este acuzat de uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, că acesta a mai fost implicat în două incidente cu arme de foc, potrivit mediafax.ro.

"Am fost împreună la poligonul de tragere, ştiam că are o mare dragoste pentru arme", a declarat Darren Fresco, implicat în ambele incidente armate ale lui Pistorius.

Primul incident a avut loc în 2012, atunci când Pistorius a tras cu arma prin trapa maşinii conduse de prietenul său, descărcându-se nervos după un control al poliţiei. Conform lui Fresco, Pistorius a luat arma şi a tras fără avertisment. Întrebat despre reacţia pe care a avut-o, Darren Fresco a spus: "Vă rog să îmi scuzaţi vocabularul, dar i-am zis «La dracu, eşti nebun»". Potrivit martorului, după acest incident, Pistorius a început să râdă.

Fosta prietenă a lui Oscar Pistorius, Samantha Taylor, care se afla pe bancheta din spate a maşinii, a declarat la rândul său că cei doi tineri au râs împreună după incident. Fresco a negat oficial această versiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt incident a avut loc în ianuarie 2013, într-un restaurant din Johannesburg, atunci când Pistorius i-a cerut lui Fresco să-i dea arma pe sub masă. Conform mărturiei, Fresco s-a conformat, iar Pistorius a luat arma şi a plecat. "Când s-a întors, Pistorius mi-a cerut să spun că eu sunt cel care a tras cu arma pentru că venise presa", a afirmat Fresco, care a acceptat să-şi ajute prietenul în acest caz.

Incidentul din restaurant s-a produs la doar câteva luni după Jocurile Olimpice de la Londra, în urma cărora Oscar Pistorius devenise erou mondial.

Oscar Pistorius este judecat, de o săptămână, la Pretoria, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.