Evenimentul Zilei > Social > Procesul judecătoarei scăpate de alcoolemie se întoarce la Curtea Supremă
Procesul judecătoarei scăpate de alcoolemie se întoarce la Curtea Supremă

Procesul judecătoarei scăpate de alcoolemie se întoarce la Curtea Supremă

Dosarul în care judecătoarea Elena Turcu - preşedinta Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa, „scăpată“ de alcoolemie de colegi magistraţi - cere pedepsirea celor trei poliţişti care au oprit-o în trafic şi au sancţionat-o se întoarce la Curtea Supremă.

De data aceasta însă, poliţiştii sunt cei care solicită strămutarea procesului de la Curtea de Apel Piteşti. Motivul: „Există suspiciuni că magistraţii de aici ar putea fi părtinitori, având în vedere faptul că avocatul judecătoarei Turcu este Florentin Sorescu, a cărui mamă a condus această instanţă. Ca să nu mai vorbim de faptul că fosta soţie a domnului Sorescu – cu care acesta este însă foarte bun prieten, după cum singur a precizat – este judecător la aceeaşi instanţă“, ne-a declarat avocatul Marian Tudoraşcu, unul dintre apărătorii celor trei poliţişti judecaţi acum pentru abuz în serviciu.

Drept urmare, poliţiştii se aşteaptă ca procesul lor – care ar fi trebuit să aibă loc mâine, la Curtea de Apel Piteşti – să fie suspendat până la finele lunii august, după ce magistraţii Curţii Supreme vor da un verdict. „Am notificat instanţa din Piteşti, astfel că singura soluţie legală ar fi suspendarea judecăţii“, a conchis apărătorul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: