Procesul judecătoarei scăpate de alcoolemie se întoarce la Curtea Supremă

Procesul judecătoarei scăpate de alcoolemie se întoarce la Curtea Supremă

Dosarul în care judecătoarea Elena Turcu - preşedinta Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa, „scăpată“ de alcoolemie de colegi magistraţi - cere pedepsirea celor trei poliţişti care au oprit-o în trafic şi au sancţionat-o se întoarce la Curtea Supremă.

De data aceasta însă, poliţiştii sunt cei care solicită strămutarea procesului de la Curtea de Apel Piteşti. Motivul: „Există suspiciuni că magistraţii de aici ar putea fi părtinitori, având în vedere faptul că avocatul judecătoarei Turcu este Florentin Sorescu, a cărui mamă a condus această instanţă. Ca să nu mai vorbim de faptul că fosta soţie a domnului Sorescu - cu care acesta este însă foarte bun prieten, după cum singur a precizat - este judecător la aceeaşi instanţă“, ne-a declarat avocatul Marian Tudoraşcu, unul dintre apărătorii celor trei poliţişti judecaţi acum pentru abuz în serviciu.

Drept urmare, poliţiştii se aşteaptă ca procesul lor - care ar fi trebuit să aibă loc mâine, la Curtea de Apel Piteşti - să fie suspendat până la finele lunii august, după ce magistraţii Curţii Supreme vor da un verdict. „Am notificat instanţa din Piteşti, astfel că singura soluţie legală ar fi suspendarea judecăţii“, a conchis apărătorul.

Ne puteți urmări și pe Google News