Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general al Romgaz în 2021, ulterior acesta a dat în judecată compania, solicitând plata salariilor compensatorii sau reinstalarea în post.
Adrian Volintiru, fost director la Romgaz, a fost dat afară în luna ianuarie 2021, iar la data de 6 septembrie a trimis o notificare către actuala conducere a companiei controlate de stat. El a solicitat ca, în 15 zile, să fie reinstalat în funcție pe durata a 21 de luni. În caz contrar să i se plătească suma de 1,17 milioane de lei, adică un salariu lunar de 55.760 de lei lunar.
În Notificare, fostului director precizează că durata contractului său de mandat a fost stabilită pentru 4 ani, începând cu data de 2 octombrie 2018 și până la 1 octombrie 2022, demiterea sa, la începutul acestui an, fiind practic la jumătatea acestui mandat. De asemenea, Volintiru a acuzat că și-a îndeplinit toate obligațiile avute față de companie și indicatorii de performanță trasați primind, în schimb, de la CA Romgaz (președinte Marius Aristotel Jude) o revocare pe care el o numește „nelegală”.
Tribunalul Suprem a respins cererea
Tribunalul Sibiu a respins, ieri, procesul intentat de Adrian Volintiru contra Romgaz, potrivit portalului instanțelor. Decizia poate fi atacată cu apel.
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Volintiru Constantin Adrian (…) în contradictoriu cu pârâta Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz (…). Obligă reclamantul la plata către pârâtă a sumei de 20.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată parţiale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Sibiu”, se arată în decizia publicată pe pagina Ministerului de Justiție.
De ce nu începe România exploatarea gazelor
Fostul director Romgaz Adrian Volintiru a declarat că nu i s-a dat voie să acționeze în timpul mandatului său.
„Au fost două propuneri: ca operarea să fie alternativă împreună cu Petromul și se doreau negocieri cu OMV și discuții cu firma din Bahamas. Negocierile erau departe de a fi finalizate înainte de a fi eu revocat. În perioada mandatului meu, am trimis o echipă și au luat date financiare. Analiza trebuia făcută mai târziu, când începeau negocierile cu Exxon pentru preluarea părților.
Eu am spus că, pe de o parte, să intrăm în discuții pe cooperare cu Petrom. Pe 13 ianuarie m-a revocat. În decembrie am scris o scrisoare la OMV. Urma să devenim parteneri 50/50 și aveam tot dreptul să cer cooperarea. Nu ni s-a dat voie să acționăm”, a spus fostul director al Romgaz.