Căutând să intre pe la ora 20 în imobilul din str. Poetul Macedonschi 10, unde ocupa un apartament, s-a pomenit cu o cantitate de urină ce i-a fost aruncată în cap de la balconul caselor, aflat în dreptul locuinței proprietarului.

La câteva minute după aceea, doamna Petra Drăgănescu, care era în balcon, a început să-i arunce niște bucăți de cărămidă, proferând mai multe insulte ce nu se pot reproduce în scris.

După cele dintâi clipe de uluială, d. avocat Ion Moisiu a început să se dezmeticească și a bătut la ușa apartametului de la parter, unde locuia un alt coleg al său, d. avocat Colognom, căruia i-a cerut asistență.

Colegul a refuzat să-l ajute, deși lichidul care mirosea groaznic, întrucât era stătut, constituia dovada cea mai elocventă a agresiunii doamnei proprietare.

Zgomotul provocat de incident ca și protestele victimei au atras atențiunea d-lui Grigore Livada, secretar general în Ministerul Aprovizionării, care a ieșit afară să vadă ce s-a întâmplat.

După scurtă vreme și domnia sa a fost nevoit să deschidă larg ferestrele încăperilor ce ocupă în imobil, întrucât lichidul mirosea atât de tare încât otrăvise complet atmosfera.

Locatarii imobilului și vecinii, adunați ca la urs, l-au sfătuit pe d. avocat Ion Moisiu să meargă la comisariat în starea aceea și să reclame cazul, cu atât mai mult cu cât doamna Petra Drăgănescu, ca să prevină deznodământul firesc al afacerii, a început să strige că a fost atacată de hoți.

Doi agenți detașați pe lângă comisariatul circ. 4, delegați să cerceteze reclamația, au mers la fața locului.

Din balconul locuinței, proprietăreasa care nu se mai potolea a început să insulte și pe reprezentanții forței publice, strigându-le „să fie ai dracului de golani și haimanale cu Poliția și cu regimul lor cu tot”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric