Scandal sexual: procesul contra lui Berlusconi s-a reluat la Milano

Scandal sexual: procesul contra lui Berlusconi s-a reluat la Milano

Procesul în care premierul italian Silvio Berlusconi este acuzat că a făcut sex cu o prostituata minoră s-a reluat azi la Milano, după ce audierile preliminare în acest caz au demarat la începutul lunii aprilie și doar la o zi de la înfrângerea suferită de coaliția sa de centru-dreapta în alegerile locale. Potrivit presei din Peninsulă, Berlusconi nu va fi prezent la proces, participând, de luni, la o reuniune bilaterală cu Guvernul român.

Șeful Guvernului de la Roma, în vârstă de 74 de ani, a fost acuzat, în 2009, că a plătit, pentru sex o prostituată minoră, Karima el-Mahroug, de origine marocană, relatează ziarul lastampa.it.

De asemenea, Berlusconi este acuzat de abuz de putere pentru că ar fi făcut presiuni asupra poliției, intervenind pentru ca tânăra să fie eliberată din arest, după ce fusese reținută pentru furt.

Ca și în cazul altor probleme cu jutiția pe care le-a avut în ultimii ani, și în acest caz Il Cavaliere a negat toate acuzațiile, susținând că este o victimă a  unui complot. Avocații premierului italian afirmă ca premierul a intervenit pentru eliberarea minorei Ruby doar pentru că fata era nepoata fostului președinte egiptean Hosni Mubarak și a încercat astfel să evite un incident diplomatic. Ruby neagă raporturile sexuale La rândul său, Ruby a negat faptul că ar fi avut raporturi sexuale cu politicianul italian. Ea a relatat că a participat doar la dineuri "absolut normale și cuminți".  Se pare însă că acuzarea se bazează pe probe solide, urmând să prezinte în timpul procesului înregistrări audio care dovedesc cum a racolat-o premierul pe minora marocană pentru a o aduce la vila sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Denumit de presa italiană Rubygate, acesta este al treilea scandal sexual legat de numele premierului Silvio Berlusconi. Dacă va fi găsit vinovat, șeful guvernului italian riscă trei ani de pușcărie pentru sex cu minore.