UPDATE 6 Breivik s-a comparat cu alți criminali rasiști din Europa, precum Peter Mangs, ucigașul în serie din orașul suedez Malmo, care în 2010 a ucis mai mulți imigranți cu o armă cu lunetă, și cu gruparea germană NSU care a omorât peste 10 imigranți în ultimii ani.
”Este important ca mai mulți patrioți din Europa să își asume responsabilitatea, așa cum am făcut eu sau cum au făcut oameni ca Peter Mangs la Malmo. Ei sunt soldații perfecți pentru renașterea naționalistă. Europa are tot mai mare nevoie de eroi ca ei”, a afirmat Breivik.
UPDATE 5 .Anders Breivik a cerut să fie achitat, susținând că a acționat în legitimă apărare. ”Am acționat în caz de urgență, în numele poporului meu, al culturii mele și al țării mele. Cer prin urmare să fiu achitat”, a afirmat norvegianul.
UPDATE 4 . ”Am realizat cel mai spectaculos și sofisticat atac din Europa, de la al Doilea Război Mondial. Aceste acte sunt bazate pe voința divinității, nu a răului”, a spus Breivik în fața instanței.
UPDATE 3. ”Da, aș face-o din nou!”, a spus Breivik referindu-se la cele două atacuri pe care le-a comis la 22 iulie 2011, în care au murit 77 de oameni. El a mai afirmat că cei 69 de tineri pe care i-a împușcat pe Insula Utoeya nu erau niste ”copii nevinovați” și că pentru el a muri pentru poporul său ar fi ”cea mai mare onoare”.
Breivik i-a acuzat pe imigranţii musulmani de violuri şi agresiuni ”împotriva fraţilor şi surorilor norvegieni”, şi că ”dispreţuiesc” cultura norvegiană.

”Râuri de sânge provocate de musulmani curg acum în oraşele europene, a continuat norvegianul, dând ca exemplu Madrid, Londra şi Toulouse.
UPDATE 2. ”Nu mă tem de perspectiva de a fi închis. M-am născut într-o înhisoare și mi-am petrecut viața într-o închisoare… această închisoare se numește Norvegia. Nu contează dacă sunt închis într-o celulă, pentru că știți că orice loc se poate transforma într-un iad multicultural pe care îl numim Oslo”, a spus Breivik începând să dea citire declarației sale.

UPDATE1  Tribunalul l-a recuzat pe unul dintre cei cinci judecători în procesul lui Anders Behring Breivik. Decizia a fost luată din cauza îndoielilor privind imparţialitatea unuia dintre cei trei cetăţeni norvegieni desemnaţi pentru a-i asista pe cei doi judecători profesionişti la proces.

Thomas Indreboe, un recepţioner desemnat să reprezinte societatea civilă, conform mecanismului de justiţie din Norvegia, a scris, a doua zi după atacurile de la 22 iulie, pe site-ul unui cotidian, că ”Pedeapsa cu moartea este singura soluţie în acest caz”..
Breivik a executat și astăzi, la intrarea în sală, salutul reprezentativ pentru mișcările de extremă dreapta.  El a recunoscut ieri, în prima zi a procesului, că a aplasat bomba la Oslo și că a ucis tinerii de pe insula Utoeya, însă a pledat nevinovat.

Norvegianul nu a lăsat să se vadă că i-ar părea rău pentru atrocităţile comise, sau că ar avea remuşcări faţă de familiile victimelor, conform unui avocat al acestor familii care a precizat că lui Breivik îi părea rău doar pentru propria persoană.
Corespondentul BBC transmite că în declarația pe care o va citi astăzi, Breivik este așteptat să declare că nu regretă faptele, ba din contră, regretă că nu a ucis mai mulți oameni.