Evenimentul ZileiActualitateProces inedit la Curtea de Apel din Alba Iulia. Inculpații din romanul ”Baltagul” au fost condamnați la 20 de ani de închisoare

Proces inedit la Curtea de Apel din Alba Iulia. Inculpații din romanul ”Baltagul” au fost condamnați la 20 de ani de închisoare

Proces inedit la Curtea de Apel din Alba Iulia. Inculpații din romanul ”Baltagul” au fost condamnați la 20 de ani de închisoare
Proces. Calistrat Bogza și Ilie Cuțui, acuzați că l-au ucis pe Nechifor Lipan, au fost aduși la judecată, la Curtea de Apel Alba.

Judecător, procuror, avocații acuzării și ai apărării, martorii, și nu în ultimul rând soția victimei, Vitoria Lipan, cu toții au fost prezenți în sala de judecată, arată portalul www.alba24.ro.

Aflat pe rolul Instanței Superioare, procesul a fost îndeaproape supravegheat de angajații Tribunalului. În acest timp, elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, împărțiți pe echipe, unii avocați, un judecător, altul procuror, martorii, acuzații, și în cele din urmă soția victimei, fiecare cu rolul bine pregătit de profesoara Alice Jurcoveț, director adjunct al școlii, au creat tabloul unui proces în toată regula.

Acțiunea remarcată de presa locală a făcut parte din programul Școala Altfel. În cazul de față, un proiect în care tinerii au văzut modul în care funcționează actul de Justiție.

Cei doi inculpați, Calistrat Bogza și Ilie Cuțui, cărora li s-a dovedit fapta, au fost în cele din urmă condamnați la 20 de ani închisoare.

Procesul s-a desfășurat în baza probelor expuse pe larg chiar în celebrul roman al lui Mihail Sadoveanu.

 

 


Accesează: