Doar trei dintre teroriștii din Bruxelles, condamnați pe viață. Sentințe în dosarul atentatelor islamiste din 2016

Doar trei dintre teroriștii din Bruxelles, condamnați pe viață. Sentințe în dosarul atentatelor islamiste din 2016 Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cel mai mare proces din Belgia, referitor la atentatele islamice din 2016 de la Bruxelles, care s-au soldat cu 35 de morți, a fost finalizat. Cea mai mică sentință este de 20 de ani.

Instanța belgiană care s-a ocupat de cazul atentatelor islamiste din data de 22 martie 2016 de la Bruxelles a anunțat primele sentințe. Evenimentele tragice s-au soldat cu moartea a 35 de oameni.

Două atentate au avut loc în aeroportul din Bruxelles, iar un al treilea atac s-a petrecut la metroul din oraș. Bomba plasată la metrou este cea care a crescut semnificativ numărul morților și al victimelor.

Șase bărbați au fost găsiți vinovați pentru acest masacru. Instanța belgiană i-a acuzat și condamnat pentru crimă și tentativă de crimă. Cea mai mică pedeapsă a fost de 20 de ani de închisoare, iar cea mai mare este de închisoare pe viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se așteaptă răspunsul pentru încă doi bărbați implicați în atentatele cu bombă

Unul dintre bărbații judecați și condamnați pentru atacul terorist de la Bruxelles din data de 22 martie 2016 este Salah Abdeslam. Acesta a reprezentat principalul suspect și în cazul referitor la atacurile teroriste din 2015 de la Paris, cate au fost soldate cu 130 de morți.

Bărbatul a fost condamnat de instanța franceză la închisoare pe viață, iar instanța belgiană l-a condamnat la 20 de ani în spatele gratiilor. Cele două instanțe au colaborat, și dat fiind faptul că au găsit suficiente cele două condamnări, nu a mai primit o pedeapsă suplimentară.

El a fost căutat pentru o perioadă de aproape un an, după ce a fugit din capitala franceză în 2015. Bărbatul a fost arestat la Bruxelles cu doar patru zile înainte de atacurile macabre din Belgia.

Salah Abdeslam, principalul suspect pentru atentatele din Paris, 2015 Sursă foto - Euronews

Salah Abdeslam, principalul suspect pentru atentatele din Paris, 2015. Sursă foto - Euronews

Trei dintre bărbați au fost condamnați pe viață

La sfârșitul lunii iulie, trei dintre cei opt bărbaţi care au fost găsiți vinovați de implicare sau complicitate în atentatele din 22 martie 2016, au fost condamnați la închisoare pe viață: Bilal El Makhoukhi, Osama Krayem și Osama Atar, care a fost judecat în lipsă și se presupune că au murit în Siria.

Sofien Ayari, un Tunisian care a fost deja condamnat pentru împuşcăturile din Rue du Dries împreună cu Abdeslam, a beneficiat de același raţionament juridic și nu a primit nicio pedeapsă suplimentară.

Ali El Haddad Asufi a fost și el condamnat la 20 de ani de închisoare. Procuratura a solicitat decăderea din cetățenia belgiană pentru cinci persoane, inclusiv Abrini, potrivit ȘtiripeSurse.