Editura Evenimentul si Capital

Procedura de intrare în insolvență va fi mai grea

Autor: | | 0 Comentarii | 686 Vizualizari

Ieri, Guvernul a adoptat proiectul de ordonanță de urgență prin care a modificat actele normative în domeniul insolvenței.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici (foto), a declarat că peste 6000 de firme s e află în procedura de insolvență, cele mai multe dintre ele fiind în situația de a nu-și mai put ea plăti dat oriile cătr e parteneri și către bugetul de stat.

Prin aceste modificări, Guvernul susține că urmăr ește st oparea pr acticilor abuzive ale firmelor c are sunt pe punctul de a intra în faliment și dorește recuperarea creanțelor la bugetul de stat. Executivul a luat în considerare atât companiile de st at, cât și cele pri vate.

T eodorovici a menționat că prin aceste modificări se urmăr ește și c onversia, r educerea s au cesiunea cr eanțelor bugetare, pentru a evita intr area în f aliment a s ocietăților cu pot ențial de r edresare. C onversia datoriei s e v a f ace în acțiuni c are ajung la stat, în c ontul dat oriei pe c are o s ocietate a a vut-o. Ministrul a mai spus că s e va îngreuna și pr ocedura prin c are o fir - mă intră în ins olvență. Firmele care sunt pe punctul de insolvență vor fi obligate să soluționeze în termen de 30 de zile c ererea de faliment.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI