Schimbare radicală la Microsoft. Windows 11, noul sistem de operare propus de firma americană de IT îi surprinde încă o dată pe utilizatorii deja impresionați neplăcut de problemele întâmpinate la instalare.
Clasicul ecran albastru care apare în cazul erorilor fatale de sistem a devenit negru în Windows 11. De-a lungul anilor, ecranul specific erorilor majore a rămas albastru și a generat chiar și o denumire semnificativă: Blue Screen of Death (BSoD), ecranul albastru al morții.
Microsoft a decis să renunțe la o parte din moștenirea trecutului
Însă odată cu Windows 11, Microsoft a decis să renunțe la o parte din moștenirea trecutului. Acronimul BSoD va supraviețui, doar că B nu va mai semnifica albastrul (blue), ci negrul (black).
Ecranul negru se potrivește cu grafica ecranelor de logare și de shutdown, notează BBC, citând the Verge.
Apariția BSoD, care necesită adesea restartarea sau chiar închiderea forțată prin întreruperea alimentării, este adesea însoțită de mesaje tehnice care permit profesioniștilor să diagnosticheze problemele de hardware sau de alocare a memoriei.
În 2016, Microsoft a adăugat un cod QR la BSoD, pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a afla mai multe informații despre problema care a generat eroarea.
Cu câțiva ani în urmă, în Windows 8 a fost adăugat emoticonul "unhappy face", :(.
Fotografii distribuite pe rețelele sociale de utilizatorii care au testat Windows 11 arată că atât emoticonul cât și codul QR au fost păstrate în Windows 11.
Windows 11 a fost lansat luna trecută și va fi disponibil ca actualizare gratuită pentru utilizatorii Windows 10, cu precizarea că nu toate dispozitivele actuale suportă noul sistem de operare, scrie Antena3.
Windows 11 necesită minimum 4 GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de cel puțin 64 GB.
Dezvoltatorii din programul Microsoft Insider - care permite accesul la versiunile timpurii de Windows - au dezvăluit că, în afară de ecranul negru de eroare, au întâmpinat anumite probleme la instalare și la folosirea meniului de start.
Care sunt performațele
Performanța este, de asemenea, un accent mare pentru Windows 11. Actualizările Windows sunt cu 40% mai mici și mai eficiente. Microsoft integrează, de asemenea, Microsoft Teams direct în Windows 11 pentru utilizatori. Teams este integrat direct în bara de activități, permițând utilizatorilor Windows 11 să apeleze prieteni, familie sau colegi de muncă.