Conform înregistrării, cei doi procurori încearcă să convingă martorii prezenți în sediul DNA Ploiești să semneze și să își asume o declarație, deși această nu corespunde realității. Esențial pentru Mircea Negulescu era, așa cum însuși afirmă, să îl prindă pe Sebastian Ghiță, scriu jurnaliștii de la Luju.ro. 

Prezentăm în continuare transcriptul dezvăluirilor făcute de fostul deputat Vlad Cosma în cel de-al treilea episod:

„Audio 1:

Negulescu: Eu prin dosarul asta vreau sa dovedesc ceea ce e realitatea … Da .. Realitatea ca Sebi Ghita e un spalator de bani… Pai asta e!!!

Martor 1: Avem 3 variante… Discutia adevarata care se face discutia adevarata ia-o pe rand si fiecare ce are de zis… Avem a doua varianta, iesim toti afara si audiaza-ne pe fiecare in parte

Negulescu: Da.

Martor 1: Si a 3-a varianta… Fa ce vrei tu, m-am saturat si gata.. ce vrei.. hotariti-va voi, fratele meu. (n.r- sa se hotarasca procurorii)

Negulescu: Sunt in … vino incoa Alfred ( n.r- Savu Alfred procuror DNA Ploiesti)..ca sunt in ala cu tigai (n.r – dosar cu tigai)

Alfred: Pai d-aia am si intrat.

Negulescu: Hai incoa.

Negulescu: Deci bai frate, deci tu imi spui asa, da?! Ca erai administrator la …. ..da ? Imi spui la vedere ca Sorin Chirila, da, a venit la tine sa zica: ba, vreau sa cumpar tigai…nu? Dar el ti-a spus ca defapt are tigaile… avea nevoie doar de o factura, nu?

Martor 2: Nu mi-a spus ca le are deja tigaile…

Martor 1: Daca-l pui sa zica asta, l-ai impachetat la spalare si evaziune fiscala (n.r – pe Ghita il impacheteaza)

Martor 2: Nu pot sa…

Negulescu: Nu l-am chemat pe Sorin Chirila ca cand il chem il arestez.. M-ati inteles ?!

Alfred: N-am fost de la inceput …

Martor 1: N-a fost de la inceput (n.r – al doilea procuror nu a participat de la inceputul intalnirii).. Discutia este foarte clara, daca se ia de la coada la cap..

Martor 2: Eu confirm ca a avut niste..

Martor 1: Si nu are de ce sa dea sub acoperie…ce treaba are sa dea sub acoperire…Monica de ce sa dea sub acoperire ?! care sunt problemele ?!

Negulescu: Deci cele 2 (n.r – cele 2 doamne din incapere) dau la liber…tu ? Esti martor si te intreb : uite ba asta e situatia…si tu spui : asta …vezi tu vreo sesizare in dosarul asta facuta de tine ?!(n.r – convinge martorul ca nu el va fi denuntator)

Martor 1: Bine, hai sa facem altceva..

Negulescu: Zi

Martor 1: Fetele nu au de ce sa participe la discutia asta, pot sa astept afara (n.r cele 2 doamne martor)

Negulescu: Asteptati putin afara,da ?!

Martor 1: Ca nu au de ce sa participe ele la discutia asta, ca sa le implicam pe ele in toata discutia..

(sunet scaun cand doamnele martor se ridica de la masa)

Martor 1 catre Martor Femeie1: Sa nu mai stiti voi ce declaratie da fiecare, cu ce acoperire…asa lasa,sa nu mai stiti discutii”

Citește întreg transcriptul înregistrării AICI