Evenimentul Zilei > Sport > Probleme de sănătate pentru Tibi Ușeriu, în ultramaratonul Yukon Arctic: „Efectiv nu mai pot…”
Probleme de sănătate pentru Tibi Ușeriu, în ultramaratonul Yukon Arctic: „Efectiv nu mai pot…”

Probleme de sănătate pentru Tibi Ușeriu, în ultramaratonul Yukon Arctic: „Efectiv nu mai pot…”

Bistrițeanul Tibi Ușeriu (46 de ani) concureză din nou în Yukon Arctic Ultra (430 km/Canada), cea mai dură cursă din lume. Însă, curajosul sportiv român a întâmpinat probleme de sănătate a a treia zi a celebrei întreceri.

În cea de-a treia zi a celui mai dur ultramaraton din lume – Yukon Arctic -, Tibi Ușeriu (triplu câștigător al cursei 6633 Arctic Ultra) se situează pe locul al doilea, cu aproximativ 3 ore în urma unui concurent din Elveția. Aflat la adoua participare a sa în acest ultramarton, bistrițeanul l-a anunțat, recent, pe fratele său că are mari cu stomacul. „Sunt pe avarii cu stomacul ăsta. Am băut acum un pic de Coca-Cola şi încerc să-mi revin cu stomacul ăsta, că n-am forţă ca să pot să trag un pic mai tare. Efectiv nu mai pot să mânânc nimic”, i-a spus Tibi Uşeriu fratelui său, Alin.

Convorbirea telefonică dintre Tibi Ușeriu și fratele său:

Abia acum începe cursa! Geacă Tibi! Cale bună!

Publicată de Tasuleasa Social pe Sâmbătă, 1 februarie 2020

În cele mai rele cazuri, temperatura din acea regiune canadiană poate atinge și -40 de grade Celsius. În ediția precedentă, Tibi Ușeriu fost nevoit să abandoneze cursa şi a fost transportat de urgenţă la un spital, după ce s-a ales cu degerături la picioare.