Evenimentul Zilei > Politica > PROBLEMA STRINGENTĂ pentru Legislativ. Aleșii vor ÎNLOCUIREA DRAPELULUI de pe Casa Poporului
PROBLEMA STRINGENTĂ pentru Legislativ. Aleșii vor ÎNLOCUIREA DRAPELULUI de pe Casa Poporului

PROBLEMA STRINGENTĂ pentru Legislativ. Aleșii vor ÎNLOCUIREA DRAPELULUI de pe Casa Poporului

Secretarul Senatului, liberalul Ion Marcel Vela, a propus înlocuirea drapelului de pe Casa Poporului, susţinând că nu este vizibil la nivelul solului. Astfel, aleșii au aprobat, în ședința de luni a Biroului Permanent un memorandum care dispune identificarea unei soluții care să nu fie foarte costisitoare de către aparatul tehnic al Parlamentului.

„Biroul Permanent al Senatului a aprobat memorandumul pentru repunerea drapelului României la adevărata sa valoare pe acoperişul Parlamentului” a anunţat senatorul PNL Ion Marcel Vela, la finalul şedinţei de luni a Biroului Permanent, citat de Mediafax.

Ideea schimbării drapelului cu unul mai mare nu este nouă. 

„În prezent drapelul este montat pe un catarg existent amplasat pe terasa corpului C4, cota +84, încastrat într-o structură de beton armat, drapel fiind confecţionat dintr-un material special, rezistent la curenţii de aer puternici de la această cotă. Dimensiuni mai mari pentru drapel au fost încercate de-a lungul timpului, dar acestea nu au rezistat mai mult de o săptămână de zile, iar forţele portante şi curenţii turbionali au produs deteriorări ale structurii de susţinere”, scrie într-un document semnat de secretarul general al Camerei Deputaţilor, Silvia Claudia Mihalcea.

Conform documentului, o propunere similară a fost analizată în perioada 2002-2003, dar s-a renunţat la implementarea acestui proiect din cauza costurilor de execuţie, estimate la suma de 51.500 de euro, la acea dată.

„Între timp, evident au evoluat şi soluţiile tehnice, şi toate procedurile tehnologice, materiale noi, care pot reduce costul acestui proiect pentru că, până la urmă, este un drapel, este o construcţie de susţinere foarte simplă, iar arborarea este foarte simplă. Cei care au lucrat în administraţia locală ştiu că a monta, realiza un drapel, nu implică 50.000 de euro, aşa cum propunea Camera Deputaţilor”, a explicat senatorul PNL, Ion Marcel Vela.