PROBE NOI în ANCHETA de la BAMBOO. Ce au găsit criminaliștii în locul INCENDIULUI

PROBE NOI în ANCHETA de la BAMBOO. Ce au găsit criminaliștii în locul INCENDIULUI

La o săptămână după ce au început demolarea construcției arse, în urma incendiului de la Bamboo, anchetatorii au fost la fața locului. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru Evenimentul zilei, că au fost adunate o serie de probe menite să elucideze condițiile în care a luat foc celebrul local de lux.

O lună și jumătate a trebuit să treacă de la incendiul care a mistuit clubul Bamboo, pe 21 ianuarie 2017, pentru ca anchetatorii să poată pătrunde în locul sinistrului. Marți, criminaliștii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei au fost la fața locului pentru a analiza locul și a aduna probe, au dezvăluit, pentru Evenimentul zilei, surse din rândul anchetatorilor.

Inițial, expertul desemnat să examineze structura clădirii arse a recomandat anchetatorilor să nu intre în perimetrul clubului deoarece exista riscul prăbușirii și punea în pericol viața criminaliștilor.

Demolarea controlată a clădirii arse în care a funcționat clubul Bamboo a început abia lunea trecută, după ce  Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), o evaluare a construcţiilor afectate, prin care s-au stabilit modalitatea şi etapele tehnologice care să permită cercetarea la faţa locului de către organele abilitate şi punerea în siguranţă a structurii. Costurile demolării au fost suportate de proprietarii clădirii.

Un alt impediment care a întârziat ancheta a fost obținerea aprobării de la Ministerul Culturii și Cultelor, deoarece clădirea clubului Bamboo se afla pe un sit arheologic. Așa cum a dezvăluit Evenimentul zilei,pe 13 februarie 2017, Primăria Sectorului 2, condusă, atunci, de Neculai Onțanu, a emis, pe 6 decembrie 2012, o autorizație de construire ilegală pentru SC Morgana Invest SRL, firma care deținea clubul Bamboo. Mai exact, conform listei monumentelor istorice, din Sectorul 2 al Capitalei, strada Tuzla, pe care se afla clubul Bamboo, este cuprinsă în arealul a șapte sit-uri arheologice. Acolo se află necropole, așezări geto-dacice, construcții din epoca bronzului etc. care au următoarea descriere: Cartierul Tei, pe malul sud-vestic al Lacului Tei, suprapus de str. Caroieni, Tuzla, Glodeni şi Olteţului.

În urma incendiului care a mistuit, în întregime, clubul Bamboo, 44 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală. Ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal in rem, pentru distrugere din culpă.

Încă de atunci, patronul Joshua Castellano și mai mulți martori au susținut că focul a fost pus intenționat, la originea focului fiind o mână criminală. La rândul spu, avocatul Cătălin Dancu, apărătorul lui Castellano, a declarat, pentru Evenimentul zilei, că a pus la dispoziția autorităților nume și date despre cei pe care îi consideră vinovați de incendierea clubului.