Evenimentul Zilei > Politica > Proaspătul pesedist Ovidiu Silaghi a câștigat alegerile pentru un loc de deputat la Satu Mare. Dan Diaconescu, pe locul patru
Proaspătul pesedist Ovidiu Silaghi a câștigat alegerile pentru un loc de deputat la Satu Mare. Dan Diaconescu, pe locul patru

Proaspătul pesedist Ovidiu Silaghi a câștigat alegerile pentru un loc de deputat la Satu Mare. Dan Diaconescu, pe locul patru

Ovidiu Silaghi, fost preşedinte al PNL Satu Mare, a obţinut mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare din partea alianţei PSD-UNPR-PC, în vreme ce Dan Diaconescu s-a situat pe locul patru, anunță Agerpres.

Potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obţinut 8.073 de voturi, fiind urmat de Nagy Szabolcs (UDMR) – 6.403 voturi, Ileana Blidar (PDL) – 2.696, Dan Diaconescu (PP-DD) – 2.651, Sergiu Băbăşan (FC) – 1.554 şi Laura Bota (PMP) – 1.070.

În Colegiul 2 au fost exprimate 22.447 de voturi din totalul celor 66.635 de alegători înscrişi în listele electorale permanente.

Duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll, Silaghi şi-a exprimat speranţa ca împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să poată reface Uniunea Social Liberală, fiind convins că acest semnal se va da din toată ţara.

Ovidiu Silaghi s-a înscris în PSD cu o zi înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru Colegiul 2 Satu Mare, după 25 de ani în care a fost membru PNL, el ocupând de-a lungul timpului mai multe funcţii publice precum cea de ministru, deputat sau europarlamentar. Silaghi a candidat din partea alianţei PSD-UNPR-PC şi a fost susţinut şi de PNL Satu Mare.