Evenimentul Zilei > Social > Proaspăt poliţist arestat pentru o şpagă de 2.000 de euro
Proaspăt poliţist arestat pentru o şpagă de 2.000 de euro

Proaspăt poliţist arestat pentru o şpagă de 2.000 de euro

Un agent de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a fost prins primind 2.000 de euro şpagă de la un bucureştean căruia îi promisese că-l va ajuta să scape de dosarul penal în care era cercetat pentru conducere fără permis.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, agentul Manuel Lungu, în vârstă de 29 de ani, lucra în poliţie de aproape trei ani şi este posibil să nu fie la prima abatere. „Agentul Lungu lucrează la Serviciul Cercetări Accidente Rutiere Soldate cu Victime, iar bucureşteanul respectiv era anchetat de un ofiţer de la Cercetări Penale. Practic, Lungu i-a fost recomandat bărbatului de o cunoştinţă comună, care i-a sugerat că poliţistul ar putea interveni pe lângă colegul său, ceea ce ne face să credem că nu era pentru prima dată când agentul oferea acest gen de «ajutor»“, au precizat sursele citate.

Nemulţumit de suma prea mare cerută drept şpagă şi convins că ar putea scăpa de dosar mult mai simplu, adică denunţându-l pe poliţist, bucureş teanul a depus o plângere împotriva acestuia la Direcţia Generală Anticorupţie. Urmarea: luni seară, în jurul orei 20.00, Manuel Lungu a fost prins primind şpaga cerută, în maşina personală, în faţa casei sale.

„A fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, infracţiune pedepsită, în cazul funcţionarilor publici, cu până la 12 ani de închisoare“, au adăugat anchetatorii.