Desemnată marți drept comisar european pentru piețe interne, franțuzoaica Sylvie Goulard a fost audiată în același moment de poliția judiciară, în cadrul unui dosar privind angajări fictive, informează site-ul postului de televiziune francez LCI, lci.fr.

Potrivire de calendar, simplă întâmplare?

Sylvie Goulard a fost chemată marți dimineață la sediul Oficiului central al luptei contra corupției și infracțiunilor financiare și fiscale la Nanterre, în cadrul dosarului privind o serie de presupuse angajări fictive în cadrul partidului de centru Modem.

Povestea a determinat-o de altfel, pe Goulard, să demisioneze din guvern în iunie 2017, după numai trei luni.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în Comisia Europeană de către preşedintele Emmanuel Macron, în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, în calitate de eurodeputată din partea partidului de centru Modem, în perioada 2009-2017.

În Franţa, ancheta privind aceste suspiciuni continuă. Înainte de Goulard au fost audiaţi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi.

În Parlamentul European, ancheta referitoare la Goulard a fost închisă la 30 august.

Parlamentul European a constatat, conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt, doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei.

Presa franceză a dezvăluit ulterior că Goulard a returnat 45.000 de euro, echivalentul salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015.