Evenimentul Zilei > Monden > Pro TV și Ovidiu Anton visează la Eurovision! Iată cine intervine și le taie avântul
Pro TV și Ovidiu Anton visează la Eurovision! Iată cine intervine și le taie avântul

Pro TV și Ovidiu Anton visează la Eurovision! Iată cine intervine și le taie avântul

Care este adevărul despre concursul european și de ce vrea șeful ProTV să-l aducă în România

Surpriză mare! Deși toată lumea îi vedea mai mult interesați de lupta pentru obţinerea dreptului de transmisie a meciurilor de la Campionatul European din Franţa, pachetul free to air, într-o inițiativă fără precendent, ProTV și Ovidiu Anton au trimis organizatorilor Eurovision o scrisoare deschisă prin care îi invită să îşi reconsidere decizia de a interzice participarea României la competiţia europeană din cauza datoriilor acumulate de TVR. Televiziunea comercială spune și că a încercat să obţină drepturile de difuzare a competiției, dar EBU i-a refuzat. „Credem că măsurile luate au un impact negativ asupra participantului, telespectatorilor şi asupra României. Ovidiu şi echipa lui au investit multă energie şi timp pentru a se pregăti pentru acest eveniment, având susţinerea juriului şi a românilor care l-au votat”, a declarat Alesandras Cesnavicius, directorul general al Pro TV.

Explicație de la TVR

Șansele ProTV sunt aproape nule. „Nu știu nimic oficial de la Pro TV. Chiar dacă este un gest de marketing agresiv, apreciez intenția colegilor din ProTV de a susține un artist român valoros și de a susține România. (…) Despre șansa trimiterii lui Ovidiu de către ProTV… nu cred că este posibil, pentru că postul nu este membru E.B.U., iar TVR este încă membru; procedura de excludere va începe în iunie, dacă nu se întâmplă nimic”, a spus Irina Radu pentru EVZ.

Pentru Iuliana Marciuc, producător Selecția Națională 2016, TVR are chiar șanse reale să rămână în cărți la Eurovision. „Am investit o sumă considerabilă în proiectul Eurovision 2016. De-a lungul anilor, au fost aduse critici TVR pentru că investeşte resurse în acest proiect. Acum când, independent de acţiunile legate de participarea la Eurovision, România a fost exclusă din concurs, interesul pentru acest eveniment a crescut brusc. Eu sper în continuare că situaţia se va debloca, mai ales că Televiziunea Română este în continuare membru EBU. Ar fi păcat să nu participăm şi ca TVR să nu transmită concursul, având în vedere resursele investite şi aşteptarea generată în rândul publicului”.