Noi ne aşteptăm, la final, să participe circa 6-7 ofertanţi şi să avem concurenţă. Faptul că în luna mai Oltchim a avut profit de 2,5 milioane de euro demonstrează că businessul este bun”, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, Bogdan Stănescu, administratorul special al Oltchim.

Menţionăm că Oltchim este lider european din punct de vedere al calităţii şi preţurilor produselor sale, printre care se regăsesc: soda, leşia, polioli, etc. Combinatul Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.