Evenimentul Zilei > Economie > Privatizarea Oltchim a intrat în linie dreaptă
Privatizarea Oltchim a intrat în linie dreaptă

Privatizarea Oltchim a intrat în linie dreaptă

Ieri, la ora 18.00, s-a închis procedura de depunere de oferte pentru privatizarea, pe bucăţi, a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Și-au depus oferta patru investitori. „Investitorii pot opta pentru toate cele nouă active sau pentru cele patru active funcţionale sau chiar doar pentru un singur activ.

 Noi ne aşteptăm, la final, să participe circa 6-7 ofertanţi şi să avem concurenţă. Faptul că în luna mai Oltchim a avut profit de 2,5 milioane de euro demonstrează că businessul este bun”, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, Bogdan Stănescu, administratorul special al Oltchim.

Menţionăm că Oltchim este lider european din punct de vedere al calităţii şi preţurilor produselor sale, printre care se regăsesc: soda, leşia, polioli, etc. Combinatul Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.