Evenimentul Zilei > International > Prinţul Charles: Este o tragedie de nedescris să vezi astăzi ameninţări grave la adresa creştinismului în Orientul Mijlociu | VIDEO
Prinţul Charles: Este o tragedie de nedescris să vezi astăzi ameninţări grave la adresa creştinismului în Orientul Mijlociu | VIDEO

Prinţul Charles: Este o tragedie de nedescris să vezi astăzi ameninţări grave la adresa creştinismului în Orientul Mijlociu | VIDEO

Prinţul Charles şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ameninţările la adresa creştinilor din Orientul Mijlociu. El a numit această situaţie drept o "tragedie".

Potrivit unei înregistrării video care a fost publicată marţi seara pe site-ul cotidianului britanic The Telegraph, Prinţul Charles a făcut referire la propria sa credinţă creştină, care îi "permite să vorbească şi să asculte persoane de alte tradiţii", și i-a îndemnat pe oficialii de diferite religii să "nu rămână tăcuţi" şi să reacţioneze faţă de această situaţie.

VEZI VIDEO AICI 

"Este o tragedie de nedescris să vezi astăzi ameninţări grave la adresa creştinismului în Orientul Mijlociu, o regiune în care creştinii locuiesc deja timp de 2.000 de ani (…), alături de persoane de religii diferite ", a declarat moştenitorul tronului britanic.

De asemenea, prinţul Charles le-a cerut "guvernelor să asigure dreptul cetăţenilor de a practica propria religie", un drept care este "deseori încălcat, inclusiv în Vest".

Aceste declaraţii intervin în contextul publicării unui raport al asociaţiei de caritate britanice Aid to the Church in Need, care informează că libertatea religioasă a intrat în declin în ultimii doi ani în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, scrie Mediafax.

Asociaţia a afirmat, de asemenea, că libertatea religioasă este în declin în Marea Britanie şi în alte state occidentale, din cauza fricii de extremism şi a sentimentului că religia nu mai are un rol important în domeniul public.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.