Vestea a fost anunţată într-un comunicat de presă remis miercuri dimineaţa „Clarence House a confirmat că figura regală în vârstă de 71 ani a fost diagnosticat cu Covid-19”, notează cei de la Sky News.

Conform ultimelor informaţii, moştenitorul tronului prezintă „simptome uşoare”, dar „altfel rămâne într-o stare de sănătate bună”. În continuare, acesta a fost izolat în Scoţia, alături de Ducesa de Cornwall, testată negativ.

„Prinţul de Wales a fost testat pozitiv cu Coronavirus. El a dezvoltat simptome uşoare, dar altfel rămâne într-o stare de sănătate bună şi lucrează de acasă în ultimele zile, ca de obicei.

Ducesa de Cornwall a fost de asemenea testată, dar nu are virusul. În concordanţă cu recomandările guvernamentale şi medicale, Prinţul şi Ducesa s-au autoizolat la casa lor din Scoţia.

Testele au fost efectuate de NHS din Aberdeenshire, unde au avut toate condiţiile necesare testării”, se arată în comunicatul istoric.

În Marea Britanie, ultimele date oficiale arată că au fost testaţi pozitiv cu Coronavirus 8.077 de oameni, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 422 morţi. Marţi au fost raportate 87 de morţi cauzate de virusul din China.

Altfel, unul dintre angajaţii din staful regal a fost depistat pozitiv cu Coronavirus, astfel că Regina Elisabeta a II-a (93 ani) este în stare de alertă. Ultimele detalii despre acest subiect le puteţi citi AICI.

Ştire în curs de actualizare