În expunerea de motive la această ordonanţă de urgenţă nu se explică de ce tocmai Ploieştiul, condus de un primar PSD, şi Bucureştiul, unde edil-şef este Sorin Oprescu, un apropiat al PSD, au primit această finanţare din partea Executivului. 

Prin OUG 17/ 2014, s-au mai acordat peste 90 de milioane de lei pentru achiziţionarea de microbuze şi autobuze pentru transportul elevilor din comunităţile rurale şi a sportivilor din unităţile din învăţământul preuniversitar la competiţiile interne şi internaţionale. Aceşti bani, proveniţi tot din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efecte de seră, vor fi cheltuiţi prin ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea.

În plus, au fost alocate către MTS şi MEN sumele de 20.600.000 lei, respectiv 20.100.000 lei, pentru achiziţionarea unor microbuze şi autocare, banii urmând să provină tot din vânzarea acestor certificate.

Ordonanţa nu este semnată nici de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, nici de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, ci de secretarii de stat subordonaţi celor doi.