Principesa Muna a sprijinit și patronat mai bine de cinci decenii domeniul învățământului și perfecționării medicale în rândul tinerilor iordanieni și este președintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universității Mutah din Iordania.

Alteța Sa Regală ține conferințe în întreaga lume pe teme legate de educație medicală.

Principesa Muna este Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină din Iași și al Universității de Medicină din Târgu Mureș.

Principesa Muna al-Hussein a vizitat România pentru prima oară în anul 2006, revenind apoi în octombrie 2011, la jubileul de 90 de ani al Majestății Sale Regelui Mihai, în iunie 2013 și în mai 2015.

Alteța Sa Regală patronează congresul medical româno-iordanian, o manifestare științifică anuală desfășurată alternativ în România și Iordania. Edițiile trecute ale congresului au avut loc la București, Amman, Iași și Târgu Mureș.

Duminică, lteța Sa Regală a fost invitată de Principesa Moștenitoare Margareta să ia parte la sărbătoarea apropiatei Zile a Copilului, în grădina Palatului Elisabeta. Evenimentul a fost organizat de Fundația Principesa Margareta a României.

Principesa Muna va fi prezentă azi,  la o recepție oficială ținută în onoarea sa în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor invita cu această ocazie personalități din viața academică, diplomatică și culturală.

La recepție va participa Principesa Maria.

 

La Castelul Peleș, Alteța Sa Regală Principesa Muna va primi, marți, 31 mai, într-o ceremonie desfășurată în Holul de Onoare, Marea Cruce a Ordinului Coroana României, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

Custodele Coroanei și Principele Radu vor oferi apoi un dineu în Sufrageria de Stat, în onoarea înaltului oaspete iordanian. Vor fi prezenți ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, precum și reprezentanți ai instituțiilor statului.

 

În cadrul actualei șederi în țara noastră, Principesa Muna va vizita centre medicale importante din Capitală.