Principesa Margareta a adus Cartea Regală de Bucate la Timişoara

Timişorenii s-au înghesuit, ieri, la mall, să ia autografe pe Cartea Regală de Bucate. Principesa Margareta a României şi-a lansat volumul asistată de istoricul Victor Neumann, profesor doctor la Universitatea de Vest şi bioograful Casei Regale.

Cu reţete de ouă coapte în cartofi, îngheţată din cafea, sos de mango şi rodii cu somon la cuptor sau tocană flamandă de vită cu bere - cartea regală îmbie la gătit.

"În această carte de bucate nu vorbesc doar despre reţete şi cum trebuie ele preparate. Cartea cuprinde şi o latură autobiografică, în care îmi descriu o parte din viaţa mea şi a celor dragi mie. Ideea de a pune împreună reţete culinare, alături de poveştile cu oameni dragi, este plăcută şi amuzantă în acelaşi timp. Sper ca volumul să le placă tuturor, să-i amuze, să-I informeze pe oameni şi să fie o referinţă pentru ei", a declarat, la lansare, Alteţa Sa. Capitolele cărţii nu respectă ordinea în care sunt servite felurile la masă, nici ordinea alfabetică sau cea a importanţei personalităţilor. "Capitolele poartă numele celor de la care am reţetele şi sunt aşezate aproximativ în ordinea în care mi-am cunoscut rudele", a mai declarat Principesa.

Istoricul Victor Neumann a continuat ideea. "Cred că nu greşesc când spun că Alteţa Sa Regală oferă publicului o carte de cultură şi deopotrivă una de confesiuni, ambele arătând valoarea tradiţiei istorice şi modelul existenţial al Casei Regale închinată cu respect României". În volum sunt prezentate poveşti picante din viaţa Casei Regale, bine legate de reţetele notate.

Peste o sută de timişoreni au aşteptat cu sufletul la gură şi cartea în mâini să primească un autograf regal.

Cartea e disponibilă în librariile Cartureşti şi Diverta cu 35 de lei.