Principele Regent Nicolae și soția sa Ioana au fost reînhumați vineri în necropola regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.
Cu participarea membrilor Casei Regale a României și a numeroșilor oficiali de stat, slujba a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.
Principele Regent Nicolae, reînhumat într-o ceremonie specială
La ceremonie, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a fost reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu.
Programul a debutat cu slujba Parastasului și a continuat cu ceremonia de reînhumare, desfășurată într-un cadru restrâns, cu participarea exclusivă a membrilor Familiei Regale.
Soldații din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Batalionul 33 Vânătorii de Munte Posada au acordat onorurile militare.
Rămășițele Principelui Regent Nicolae au fost reînhumate în pridvorul Catedralei Curtea de Argeș, același loc unde este înmormântat și fratele său, Regele Carol al II-lea.
A murit în 1978, la Madrid
Principele Regent Nicolae al României s-a născut pe 18 august 1903. A deținut funcția de Regent al României între anii 1927 și 1930, când fratele său, Carol al II-lea, a renunțat la funcție.
El a condus țara în numele Regelui minor Mihai I, nepotul său.
În timpul domniei sale, a îndeplinit diverse funcții onorifice, printre care inspector general al armatei și președinte al Consiliului Superior al Aeronauticii.
În perioada regimului comunist, a susținut organizațiile exilului românesc, incluzând Institutul Român de la Freiburg și biblioteca acestuia, precum și revistele Libertatea Românească și Fapta.
Principele Regent Nicolae a murit în 1978 la Madrid, Spania, iar înmormântarea sa a avut loc la Lausanne, Elveția.
Principele Nicolae s-a căsătorit cu Ioana Doletti în 1930
În anii 1930, s-a căsătorit cu Ioana Doletti, o femeie de statut social necorespunzător, acest lucru stârnind conflictul cu Carol al II-lea, care l-a exilat din țară.
La 9 aprilie 1937, Carol al II-lea l-a exclus din Familia Regală, i-a retras titlurile și drepturile dinastice și l-a autorizat să folosească numele de Nicolae Brana, potrivit Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.