Potrivit Comunicatului DNA, Marian Petrache ar fi fost denunțat de fostul primar de Jilava, aflat în pușcărie din 2016, pentru că în 2008, pe cînd liderul PNL era secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative,  i-ar fi pretins plata a două excursii, una la Monte Carlo și alta la Saint Moritz, în schimbul  unui așa zis ordin dat de secretarul de stat prefectului de Ilfov în favoarea fostului primar. 

Ca urmare a acestei puneri sub acuzare, Marian Petrache a devenit penal. Și penal devenind, potrivit  normelor impuse în PNL de Klaus Iohannis, cel care nu poate deveni penal, deoarece beneficiază de imunitate, Marian Petrache a demisionat din toate funcțiile deținute în partid: secretar general interimar și președinte al Organizațiile județene Ilfov.

Raluca Turcan,  încredințată că  se bucură, prin Klaus Iohannis, de protecția Binomului SRI- DNA, s-a grăbit să salute decizia lui Marian Petrache și să reafirme decizia PNL de a fi de acord cu orice abuz al Poliției Politice Prezidențiale. 

Asta pînă  îi va veni și ei rîndul.

Să vezi atunci denunțare a abuzurilor comise de Binom!

Întîmplările în urma cărora Marian Petrache nu mai contează din punct de vedere politic au trecut neobservate în presă și în clasa noastră politică.   În presă, pentru că Divizia Presă a Binomului e față de abuzurile Poliției Politice Prezidențiale  ca Scînteia față de abuzurile Securității staliniste: Le salută cu entuziasm revoluționar! Presa independentă n-a făcut caz de ce i s-a întîmplat lui Marian Petrache, deoarece distinsul, pînă în dimineața dării de a berbeleacul, nu mai știa cum să   cînte Binomul SRI- DNA. M-am nimerit și eu prin telefon alături de Marian Petrache în cîte un studio de televiziune și m-am trezit contrazis tovărășește de numitul cînd încercam să avertizez asupra folosirii luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico- mafiote. Clasa politică a tăcut, deoarece e paralizată de frică. 

După prostia criminală a Guvernului PSD Grindeanu cu Ordonanța 13, Binomul SRI-DNA, ieșit întărit, nu mai respectă  nici aparențele măcar. Înhață pe cine vor mușchii lui  Klaus Iohannis și mușchiuleții Codruței Kovesi. Cum să cuteze vreun politician să semnaleze abuzul desăvîrșit din cazul Marian Petreche?  Noi însă, care ne-am făcut un steag din a denunța folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico- mafiote, vom spune că Marian Petrache a fost victima uneia dintre lucrăturile tipice Binomului SRI- DNA pentru scoaterea din joc a unui politician.

În ediția de luni, 26 decembrie 2016, a cristoiublog.ro, am analizat modul de operare al Binomului  pentru scoaterea din joc a unui politician:

„A  pune un om sub acuzare e unul dintre cele mai simple lucruri în dictaturi, dar şi în democraţiile de faţadă, cum e cea din România de azi. Cui dă socoteală un procuror DNA pentru o punere sub acuzare abuzivă? Doar Binomului SRI-DNA. Un om pus sub acuzare nu înseamnă mare lucru în alte părţi ale lumii. Se presupune de la Magna Carta încoace că doar condamnat definitiv un om poate fi etichetat ca penal şi nici atunci dacă ne gîndim la cîte erori judiciare s-au întîmplat în Istorie.

La noi, însă, pentru ca viaţa politică să fie controlată de Binom s-a impus partidelor, printr-o campanie deşănţată dusă de Divizia Presă, scoaterea din joc a unui politician sau funcționar public din clipa cînd e convocat la DNA.

Lista celor scoşi din joc prin convocare la DNA e lungă.

Pentru că Ludovic Orban se contura drept un cîştigător din partea PNL a Primăriei Capitalei şi, prin asta, putea să-l concureze pe Klaus Iohannis la şefia PNL, i s-a întocmit unul dintre cele mai aberante dosare penale. A fost obligat să renunţe la candidatură. Se zbate să intre în cursa pentru şefia PNL.
N-are nici o şansă. E deja Penal.

( N-are  vreo șansă nici acum, cînd a fost achitat în primă instanță. Nota mea din 20 februarie 2017).

Din Dosarul Blackcube aflăm cum a fost scos din joc fostul consilier prezidenţial George Scutaru.

Tot prin ticluirea unui Dosar penal.

Despre scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea inutil să mai vorbim. L-au scos din joc prin mai multe dosare penale. Era nevoie ca Binomul SRI-DNA să-şi pună un om în fruntea ANAF, după debarcarea lui Victor Ponta de la Victoria. Imediat i s-a întocmit lui Gelu Diaconu un dosar penal. A fost obligat să demisioneze. Nu demult, Justiţia a retrimis dosarul la DNA pentru refacere.

Ce folos? Diaconu a fost dat afară.

Vasile Blaga se opunea asumării de către PNL a lui Dan Cioloş, împotriva dorinţei lui Klaus Iohannis. A fost obligat să demisionze din funcţia de copreşedinte al PNL. Cum? Foarte simplu.

Convocat la DNA, a devenit penal.”

E limpede că  fostul primar a fost pus să-și amintească printr-un denunț o faptă penală comisă de Marian Petrache în urmă cu nouă ani.

Imaginați-vă situație psihologică!

Din 2008, cînd Marian Petrache făcea parte din Guvernul Tăriceanu, au trecut nu numai nouă ani, dar și o  eternitate din punctul de vedere al evenimentelor:

 S-au schimbat nouă  Guverne, au venit și au plecat de la Victoriei cinci premieri, a plecat un președinte, Traian Băsescu, și a venit altul, Klaus Iohannis, au avut loc  trei rînduri de alegeri generale și un Referendum pentru suspendarea președintelui, Anglia a ieșit din UE și Rusia a pus mîna pe Crimeea, iar în SUA a învins Donald Trump. Cu toate acestea memoria denunțătorului, intrat la pușcărie în iulie 2016 pentru cinci ani și 10 luni, a rămas intactă. Se pune în funcțiune ori de cîte ori are nevoie DNA, mai ales că e și la dispoziția procurorilor în ipostaza de condamnat definitiv. S-a pus în funcțiune pentru a-l denunța pe Cristian David, pe Cristinel Bîgiu, pe Geroge Scutaru. S-a pus în funcțiune și pentru a-l denunța pe Marian Petrache. 

 Nu ştiu ce se va întîmpla în Justiţie cu Marian Petrache. Luînd în calcul subţirimea acuzaţiilor va fi achitat, probabil. Ca şi Ludovic Orban, şi el scos din joc prin simpla convocare la DNA. Dar ca şi în cazul lui Ludovic Orban, destinul cazului lui Marian Petrache în Justiţie e lipsit de importanţă. Importanţă are, ca şi în cazul lui Ludovic Orban, scoaterea din joc în acest moment de Binomul SRI-DNA la ordinele lui Klaus Iohannis.

Convocarea lui Marian Petrache la DNA pentru o faptă denunţată de un puşcăriaş după opt ani de zile, de la producerea ei şi lesne de considerat un mizelic faţă de uriaşele afaceri de corupţie al celor protejate de Poliţia Politică, ar fi fost, poate, o întîmplare dacă tot vineri, n-ar fi fost pus sub acuzare Nicolae Robu, primarul Timişoarei, un alt lider important al PNL, sub acuzaţia aiuritoare c-a semnat vînzarea a două imobile care aparţineau primăriei.

De ce nu sînt întîmplătoare convocarea lui Marian Petrache şi a lui Nicolae Robu la DNA?

Întărit în chip periculos după Crima politică numită promovarea pe şest a Ordonanţei 13 de către Guvernul PSD Sorin Grindeanu, la ordinele iresponsabile ale lui Liviu Dragnea, Binomul SRI-DNA a devenit nu numai mai puternic, mai sfidător faţă de statul de drept, dar şi mai supus lui Klaus Iohannis.

Cei doi politicieni erau lideri de forţă ai PNL. Din prestația lor de pînă acum, se întrezărea o poziție mai aparte față de a roboțeilor cu cheița la Cotroceni-  Cristian Bușoi, Raluca Turcan, Alina Gorghiu- față de relația PNL cu Klaus Iohannis. Cei doi  păreau conștienți că dezastrul PNL la parlamentare și-a avut cauza în pilotarea partidului de către Klaus Iohannis. Acum, din cîte se putea vedea, cei doi, cărora li se adaugă alți lideri, care n-au avut curaj să iasă la bătaie ( și bine au făcut, deoarece îi aștepta soarta lui Marian Petrache și a lui Nicolae Robu), pledau pentru un Congres care să aleagă o echipă a PNL și nu una a Cotrocenilor.

În perspectiva Congresului, Klaus Iohannis vrea să impună PNL o echipă condusă de Dacian Cioloş.

Împotriva acestei manevre bombăneau cei doi. Prin scoaterea lor din joc s-a urmărit pregătirea terenului pentru ca viitorul Congres să accepte  echipa impusă de Klaus Iohannis. Ludovic Orban a pornit o campanie pe cont propriu pentru șefia PNL. I-a cerut voie în prealabil lui Klaus Iohannis? Dacă  nu i-a cerut,  nu va trece mult și un denunțător, poate chiar fostul primar de Jilava, își va aminti că, în 1966, cînd Ludovic Orban era consilier local la sectorul 6, i-a plătit acestuia o bere la un restaurant al cărui nume denunțătorul nu și-l amintește, deoarece memoria lor, a denunțătorilor, funcționează așa cum îi spune procurorul DNA. Ludovic Orban va fi pus sub acuzare de DNA și devenit penal nu va mai putea candida la nici o funcție în PNL. Raluca Turcan are deja pregătită declarația  cu pricina. 

 

N.B. Potrivit declarațiilor lui Cristian Rizea și  recunoașterii publice a conducerii SRI, generăleasa Elena Iftode, șefa acoperiților din Serviciu, ar fi beneficiat de o parte din cheltuielile de vacanțe de lux la Monte Carlo făcute de omul de afaceri Cristian Rizea începînd cu vara lui 2008.

Pe ea n-a convocat-o nici măcar conducerea SRI, d-poi  DNA pentru a  da seamă de luare de mită.

Păi cum s-o convoace tocmai acum pe șefa acoperiților din presă?

Cine să mai dirijeze Divizia Presă astfel încît cazuri precum cel al lui Marian Petrache și al lui Nicolae Robu să fie trecute sub tăcere?