Tânărului i-a fost amputată mâna dreaptă după ce aceasta a fost definitiv compromisă de o tumoră ce nu a putut fi tratată la niciun spital din ţară.

"Am mers la zeci de medici. Fără rezultat. În ianurie 2008, o excelentă echipă de medici de la Spitalul de Chirugie Plastică şi Reparatorie din Capitală mi-a explicat că mâna este compromisă definitiv şi va trebui amputată. Dar să nu mă tem, că există tot felul de proteze. Am fost şocat, dar am acceptat suferinţa. Apoi am intrat pe internet în căutarea unei proteze performante. Am strâns bani, 28.000 euro, şi am aşteptat ca bontul să se vindece şi să se micşoreze. Am descoperit o firmă interesată de acest timp de proteze, care mi-a adus mâna bionică şi m-a făcut fericit", a provestit Marius pe nerăsuflate.

Marius a luat acasă proteza bionică de braţ, pentru probe. Aceasta s-a dovedit a fi extrem de eficientă. "Acum pot să mă încalţ, să mănânc, îmi aranjez lucrurile, cred că voi ajunge să scriu, deşi am învăţat să scriu cu stânga. Se poate mişca fiecare deget individual, dar este mai complex", a mai spus tânărul, precizând că ar putea ridica 25 de kilograme cu proteza.

Produsă de compania Ortotech, proteza bionică de braţ este considerată o inovaţie revoluţionară pentru lumea medicală.

"Este un eveniment medical în România. Acum trei săptămâni am predat prima proteză de mână bionică. Musculatura generează un semnal atunci când se contractă, îmbrăcată în cupă cu senzori, care transmite semnalul unui amplificator, iar cinci motoraşe acţionează degetele individual", a explicat managerul companiei Ortotech, Laurenţiu Bănică.

Sursa:Mediafax