Primul președinte cu fir folosește noua tehnologie ca să câștige războiul

Primul președinte cu fir folosește noua tehnologie ca să câștige războiul

Abraham Lincoln a devenit primul „președinte cu fir” prin îmbrățișarea tehnologiei originale de mesagerie electronică - telegraful.

Cel de-al 16-lea președinte al SUA a scris în timpul mandatului său aproape 1.000 de telegrame, care l-au ajutat la câștigarea războiului civil și au proiectat puterea prezidențială în mod inedit.

Guvernul federal a adoptat încet telegraful după primul mesaj de succes al lui Samuel Morse, în 1844.

Înainte de războiul civil, angajații federali care trebuiau să trimită o telegramă din capitala națiunii erau nevoiți să aștepte, ca și restul oamenilor, la biroul central de telegraf al orașului, srie history.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

După izbucnirea războiului, nou-creatul Corpul de Telegraf Militar din SUA a întreprins periculoasa misiune de a instala peste 15.000 de mile de sârmă de telegraf pe câmpurile de luptă.

Drept urmare, știrile ajungeau aproape instantaneu de pe front la un birou de telegraf care a fost înființat, în martie 1862, în vechea bibliotecă a Clădirii Departamentului de Război, vecină Casei Albe.

Citește și Răspunsul dat președintelui Lincoln de căpetenia indiană Seattle

Președintele Abraham Lincoln a folosit telegraful pe scară largă în timpul războiului civil, și a fost cunoscut pentru că petrecea multe ore în clădirea telegrafului militar. Avea chiar un pătuț în care mai trăgea câte un pui de somn.

La sfârșitul primăverii anului 1862 a început să folosească telegraful pentru a da ordinele ofițerilor săi.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric