Cel de-al 16-lea președinte al SUA a scris în timpul mandatului său aproape 1.000 de telegrame, care l-au ajutat la câștigarea războiului civil și au proiectat puterea prezidențială în mod inedit.

Guvernul federal a adoptat încet telegraful după primul mesaj de succes al lui Samuel Morse, în 1844.

Înainte de războiul civil, angajații federali care trebuiau să trimită o telegramă din capitala națiunii erau nevoiți să aștepte, ca și restul oamenilor, la biroul central de telegraf al orașului, srie history.ro.

După izbucnirea războiului, nou-creatul Corpul de Telegraf Militar din SUA a întreprins periculoasa misiune de a instala peste 15.000 de mile de sârmă de telegraf pe câmpurile de luptă.

Drept urmare, știrile ajungeau aproape instantaneu de pe front la un birou de telegraf care a fost înființat, în martie 1862, în vechea bibliotecă a Clădirii Departamentului de Război, vecină Casei Albe.

Citește și Răspunsul dat președintelui Lincoln de căpetenia indiană Seattle

Președintele Abraham Lincoln a folosit telegraful pe scară largă în timpul războiului civil, și a fost cunoscut pentru că petrecea multe ore în clădirea telegrafului militar. Avea chiar un pătuț în care mai trăgea câte un pui de somn.

La sfârșitul primăverii anului 1862 a început să folosească telegraful pentru a da ordinele ofițerilor săi.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric