Primul lucru pe care îl va face Francois Hollande dacă va ajunge președinte

Primul lucru pe care îl va face Francois Hollande dacă va ajunge președinte

François Hollande va avea chiar în această seară o discuţie cu cancelarul german Angela Merkel, dacă va fi ales preşedinte al Franţei, a declarat Jean-Marc Ayrault, primarul orașului Nantes şi unul din cei mai apropiaţi colaboratori ai candidatului socialist.

Jean-Marc Ayrault, care a făcut această declaraţie după ce şi-a exercitat dreptul de vot, a subliniat, în calitate de “consilier special” al lui Francois Hollande, că a urmărit “cu mare atenţia problema legăturilor franco-germane, deoarece acest lucru va conta”, în perspectiva relansării economice a Europei.

“Chiar în cursul serii, Francois Hollande, dacă va fi ales preşedinte al republicii, îl va contacta pe cancelarul Germaniei deoarece acolo se află cheia redresării Europei, a reorientării Europei pe calea creşterii economice, a competitivităţii şi a protecţiei” sociale, le-a declarat ziariştilor Jean-Marc Ayrault, considerat un posibil prim-ministru al lui Francois Hollande.

Angela Merkel şi-a exprimat sprijinul pentru preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, un conservator ca şi ea, refuzând să-l întâlnească în timpul campaniei electorale pe Francois Hollande, care se opune pactului de disciplină bugetară negociat la începutul anului de europeni, în încercarea de a stăvili criza zonei euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Holland insistă ca disciplina bugetară să fie completată pritnr-un acord de creştere economică, în principal prin investiţii europene în ample proiecte industriale sau în domeniul mediului în conjurător.