Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul hotel de lux din spaţiul cosmic, AURORA, va fi deschis în 2022
Primul hotel de lux din spaţiul cosmic, AURORA, va fi deschis în 2022

Primul hotel de lux din spaţiul cosmic, AURORA, va fi deschis în 2022

Primul hotel de lux din spaţiul cosmic va fi deschis în 2022. Hotelul, numit Aurora, va fi, practic, o staţie orbitală pentru 6 persoane.

Compania Orion Span, dezvoltatorul proiectului, susține că excursia în cosmos "va fi accesibilă oricui".

Doritorii vor putea în schimbul modicei sume de 9,5 milioane de dolari să se bucure de senzațiile tari oferite de lipsa gravitației și de imaginile extraordinare ale Pământului văzut din cosmos.

UN CHILIPIR

Un chilipir dacă se are în vedere că în 2017, rușii de la Roscosmos anunțau un proiect de sejur spațial care costa între 40 și 60 de milioane de dolari, în funție de opțiunile alese.

Proiectul ambițios anunțat recent la summitul 2.0 de la San Jose, California prevede găzduirea a șase persoane, inclusiv doi membri ai echipajului. Oaspeții vor beneficia de condiții de lux în timpul odiseei de 12 zile petrecute pe orbita Terrei, printre stele.

" După lansare, Stația Spațială Aurora intră în serviciu imediant, aducând turiștii în spațiu mai repede și la un preț mai mic decât s-a văzut vreodată, fără a face rabat la calitate", susține Frank Bunger, fondatorul și directorul companiei Orion Span.

Oportunitatea pe care o întâlnești doar o dată în viață le va permite turiștilor să trăiască în spațiul cosmic fără să se teamă de pericole, să ia parte la experimente științifice și să admire 16 apusuri și răsărituri de soare pe zi.

În plus, încăperile în care vor fi găzduiți turiștii vor avea geamuri mari, băi private, echipamente pentru exerciţii şi chiar Wi-Fi de mare viteză, pentru a putea împărtăși cu prietenii rămași pe Pământ, extraordinara experiență.

O piață în dezvoltare

Turismul în spaţiu nu reprezintă un concept nou, în 2017 Space X şi-a anunţat planurile de trimitere a doritorilor în spaţiu.

Turiştii spaţiali vor trebui să se acomodeze condițiilor de pe navele spaţiale alături de astronauţi profesionişti.

Agenţiile spaţiale ar putea să ofere, în viitor, turiştilor condiţii de cinci stele în spaţiu. Roscosmos, agenţia spaţială rusească, anunța în 2017 că doreşte să construiască o staţie orbitară de lux care va fi ataşată Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Întreaga excursie organizată de ruși va dura de la o săptămână la două săptămâni şi va costa 40 de milioane de dolari de persoană, iar o ieşire în spaţiu va mai adăuga suma de 20 de milioane de dolari vacanţei în spaţiu.

Modulul pentru turişti construit de Roscosmos va costa între 279 şi 446 de milioane de dolari. Planul ruşilor se bazează pe faptul că numărul multimilionarilor din lume este în creştere, până în 2021 acesta va ajunge la 43.000 de persoane la nivel global, ale căror averi vor depăşi suma de 30 de milioane de dolari.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: