Evenimentul Zilei > Economie > Primii kilometri din Autostrada Moldovei sunt în lucru. În ce stadiu este proiectul
Primii kilometri din Autostrada Moldovei sunt în lucru. În ce stadiu este proiectul

Primii kilometri din Autostrada Moldovei sunt în lucru. În ce stadiu este proiectul

Primii 16 kilometri din Autostrada A7, Moldova, sunt gata în proporție de aproximativ 50%. Este vorba de varianta ocolitoare a municipiului Bacău, potrivit CNAIR. Pe mai multe porțiuni a fost turnat asfaltul, iar pe viaductul care traversează râul Bistrița au fost montate grinzile. Varianta ocolitoare măsoară, în total, 32 de kilometri și a fost dată în construcție în urmă cu un an, în martie 2019.

CNAIR a postat pe contul de Facebook, un videoclip cu stadiul lucrărilor la Varianta de ocolire a municipiului Bacău, parte a Autostrăzii Moldova. Imaginile au fost filmate de la înălțime, cu drona, astfel încât privitorul să-și facă o idee în legătură cu stadiul execuției.

Autostrada A7 va traversa Moldova de la nord la sud, iar lucrările au început anul trecut, în luna martie, cu Varianta de ocolire a municipiului Bacău. Lucrarea a fost atribuită, în urma unei licitații care s-a derulat în 2018, asocierii de companii UMB-Tehnostrade, deținute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Contractul are un termen de proiectare și execuție de 3 ani pentru toată lucrarea, 16,27 km de autostradă plus 14,54 km de drum național cu o bandă pe sens, iar valoarea acestuia se ridică la 668 milioane lei, fără TVA, aproximativ 139 milioane Euro.