Primele iubiri din scoala infloresc si-a doua oara

Primele iubiri din scoala infloresc si-a doua oara

Cercetatorii americani spun ca exista mari sanse sa te indragostesti din nou de persoana care ti-a aprins inima intaia oara.

De amintirea primei iubiri nu se poate scapa. Dependenta data de aceasta amintire este mai puternica decat dependenta data de orice drog existent, iar multi adulti nu pot evita sa se reindragosteasca de prima persoana pe care au iubit-o.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani dupa ce au studiat cu atentie fenomenul. Profesoara de psihologie Nancy Kalish, de la Universitatea Sacremento, din California, care a analizat timp de 14 ani acest gen de relatii, a explicat ca „aceste legaturi amoroase nu seamana deloc cu cele obisnuite”. Consecintele regasirii primei iubiri pot fi devastatoare, putand duce pana la destramarea casniciilor celor ce se regasesc.

Iubitul meu s-a intors

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii care isi reintalnesc prima iubire spun insa ca, pur si simplu, nu se pot abtine. „Cand l-am revazut, parca as fi fost strafulgerata”, isi aminteste Jeannie T., o femeie in varsta de 60 de ani, care si-a regasit, acum cateva luni, primul iubit, Ben, la o intalnire cu fostii colegi de scoala. Jeannie nu-l mai vazuse pe Ben din 1965, cand acesta plecase in Vietnam.

Reuniunea de la scoala a reaprins flacara iubirii. „A ingenuncheat in fata mea si mi-a spus ca cel mai greu lucru pe care l-a facut in viata a fost sa ma paraseasca”, a povestit Jeannie, emotionata. Mike T., barbatul cu care Jeannie este casatorita de 13 ani, a povestit ca, in prima instanta, sotia sa si Ben au corespondat pe internet, apoi au inceput sa-si trimita SMS-uri. Mike si Jeannie au fost la un pas de divort, dar, in final, ea a decis sa ramana alaturi de sot.

O poveste asemanatoare este cea a Donnei Hanover. Indragostita in adolescenta de Rudolph Giuliani, candidat la alegerile prezidentiale din 2008 din SUA, ea l-a regasit 30 de ani mai tarziu. „Am simtit imediat o atractie pentru el. Aceeasi din copilarie”, a spus Donna, care, intre timp, a divortat de Giuliani. Ea si-a publicat povestea, alaturi de alte 49 de istorioare, printre care cele ale actritelor Carol Channing si Suzanne Pleshette, in volumul „Iubitu meu s-a intors”.

CLICK PE FERICIRE Internetul strica mariajele Daca cei sau cele care-si regasesc prima dragoste sunt in al noualea cer, partenerii lor nu au parte decat de suferinta. Psihologii spun ca, in zilele noastre, relatiile intre fosti iubiti se reiau usor cu ajutorul internetului. O persoana care se intreaba ce s-a mai intamplat cu prima iubire are la indemana site-uri unde isi poate gasi fostii colegi. Profesoara

Nancy Kalish a facut, in perioada 2004-2005, un studiu pe 1.600 de cupluri care isi regasisera prima iubire. Ea a descoperit ca 62% dintre persoanele implicate erau casatorite cu altcineva, un procent dublu fata de perioada dinainte de aparitia internetului.