La rândul său, Igor Dodon i-a mulțumit pentru „vorbele frumoase” spuse de către Vladimir Putin la finalul acestui an (când a fost ales președinte la Chișinău -n.r.).

„Desigur cred că va urma o nouă perioadă în relațiile noastre. În ultimii șapte ani, chiar și documentele strategice ale parteneriatului strategic cu Rusia au dispărut. Dar anul trecut, cetățenii Republicii Moldova au votat pentru un președinte și pentru un anume program prezidențial. Cei mai mulți au votat pentru păstrarea statalității, pentru neutralitate și un parteneriat strategic cu Rusia, pentru soluționarea conflictului transnistrean și valorile noastre ortodoxe. Și sperăm ca, în 2017, să începem o nouă etapă și să să putem reveni la parteneriatul strategic în anumite domenii-cheie. Aceasta este prima vizită a unui președinte al Republicii Moldova la Moscova din 2008. În ultimii nouă ani de zile, niciun lider de la Chișinău nu a fost primit la Moscova. Așadar, majoritatea cetățenilor, toată Moldova, urmăresc cu atenție această vizită cu speranța soluționării problemelor pe care le-am acumulat până acum”, a mai spus prorusul Dodon.

„Cu plăcere”, a încheiat Vladimir Putin.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află în vizită oficială la Moscova, între 17-18 ianuarie, acolo unde va avea mai multe întâlniri cu oficiali ruși.  

CITEȘTE TOATĂ ȘTIREA AICI