Tenismena „tricoloră” a rata calificarea în semifinalele de la Australian Open, după ce a pierdut categoric partida cu Ekaterina Makarova, locul 11 mondial, scor 4-6, 0-6. Până la această întâlnire, Simona nu cedase niciun set în cele nouă partide disputate în acest an.

După înfrângerea din această dimineață, constănțeanca în vârstă de 23 de ani a fost vizibil îngundurată la conferința de presă de după meci.

M-am antrenat foarte bine dimineaţă, dar poate că am fost uşor prea stresată înainte de meci. Am avut o zi proastă. Dar Ekaterina merită felicitări, a jucat foarte bine, i-a intrat tot, astfel că merita să câştige. Nu pot spune că am jucat cel mai bun tenis al meu, dar ăsta e sportul.
N-a fost presiune. Poate doar am fost puţin stresată. Nu ştiu de ce. Ştiam cum e să joci într-o fază superioară aici, de anul trecut, când am jucat sferturi, nu e vorba de presiune. Pur şi simplu, n-am simţit mingea, n-am simţit jocul. A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simţit de la început că jocul meu nu merge, am încercat să schimb ce nu mergea, dar nu am reuşit. În momentele cruciale, ea a jucat bine, a avut noroc cu mingile la limită, ale mele au mers în afara terenului. Sunt fericită cu ce am reuşit aici”, a declarat Halep.
Simona a discutat cu jurnaliștii și despre setul al doilea, pe care l-a pierdut la 0: „Mental am încercat să fac tot ce puteam astăzi. Dar poate nu am luptat prea bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea ca să câştig punctele, să câştig meciul. N-am mai crezut deloc în al doilea set şi poate de aceea am pierdut cu 6-0”.