Primarul comunei Jilava (Ilfov), Adrian Mladin (ex- PNL), nu poate justifica 963.807 de euro, potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI). Asta, după ce inspectorii au verificat averea edilului şi veniturile realizate în perioada 2008-2011. Angajații ANI au observat că mai multe persoane au făcut depuneri în numerar, nejustificate, în conturile conturile bancare ale lui Mladin.

Arestarea

Inspectorii au sesizat DNA pentru fapte de luare de mită. Primarul este o mai veche cunoștință a procurorilor anticorupție. El a fost arestat, în decembrie 2011, pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unui teren de 23,4 hectare.

Condamnarea

Chiar dacă era în Arestul Capitalei, el a fost reales, pe 10 iunie 2012, din primul tur cu 60% din voturi. Două săptămâni mai târziu, pe 22 iunie 2012, Mladin a fost scos din arest, timp de câteva ore, și a depus jurământul. Șase luni mai târziu, în ianuarie 2013, primarul a fost eliberat din celulă, iar procesul s-a judecat cu el în libertate. În martie 2014, Curtea Supremă a decis condamnarea lui Mladin la 7 ani de închisoare cu executare. În acest moment, procesul este în faza de recurs.

A denunțat miniștri și procurori

Mladin a făcut două denunțuri la DNA. Primul i-a vizat pe procurorii Tomiță Neagu, șeful Parchetului Cornetu (Ilfov), și pe Dumitru Cătălin Vlad, de la Parchetul Curții de Apel București. Era vorba de mită dată de edil pentru închiderea mai multor dosare. Un alt denunț făcut de Mladin, mită la fostul ministru de Interne, Cristian David (500.000 de euro), șeful de cabinet din MAI, Roger – Valeriu Nițescu (600.000 de euro), și la președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (1 milion de euro). În acest caz a fost „prins” și fostul deputat de Buzău, George Scutaru, fost consilier prezidențial, complicitate la luare de mită și spălare de bani. O parte din mita primită de Bîgiu a ajuns la PNL Buzau

Te-ar putea interesa și: