Primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiță, amurit în această dimineață, a ora 4.00, într-un spital din București, a transmis viceprimarului comunei, Petre Podileanu. În decembrie 2015, mai mulți funcționari ai Primăriei Podari, printre care s-au numărat și primarul comunei Podari, au fost trimiși la judecată de procurorii DNA, fiind cercetați pentru fapte de corupție.
Primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiță era internat într-un spital din București unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord, conform gds.ro
Magistrații Curții de Apel Craiova au condamnat la un an de închisoare cu executare, în luna martie 2018, un funcționar din cadrul Primăriei Podari, acuzat că a cerut și obținut fără drept informații dintr-un dosar în care era cercetat pentru fapte de corupție alături de primarul și viceprimarul comunei.
Șeful Compartimentului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Podari, Costinel Băbălău, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pe 1 noiembrie 2016. Acesta a fost trimis în dosarul din care a obținut informații, în decembrie 2015, alături de alți șase inculpați. Aceștia sunt primarul Constantin Gheorghiță, viceprimarul Petre Prodileanu, secretara Mioara Stan, arhitecta-șefă Mariana Vlăduți, Cristian Pisică, inginer la o societate comercială, și arhitectul Iulian Albu. Printre infracțiunile care ar fi fost comise de cei șapte inculpați se numără abuzul în serviciu, falsul intelectual, înșelăciunea sau uzul de fals.
Anchetatorii susțin că totul a început în 2008, după ce primarul Gheorghiță ar fi retrocedat în mod abuziv un teren al ANIF Dolj din Podari. „Inculpatul Gheorghiță Constantin a emis în mod abuziv o dispoziție prin care a aprobat restituirea suprafeței de 5.000 mp unei persoane, iar la data de 30 iunie 2008 a pus-o pe aceasta în posesie cu suprafața de 5.000 mp în intravilanul comunei Podari, întocmind și semnând un proces-verbal, alături de inculpatul Prodileanu Petre, viceprimar al aceleiași localități, cu toate că persoana respectivă nu a fost prezentă, iar comisia nu s-a deplasat efectiv în teren și nu a procedat la efectuarea de măsurători“, au explicat procurorii anticorupție, conform gds.ro.
Ulterior, în ianuarie 2010, terenul intravilan a fost cumpărat de Costinel Băbălău, care a început demersurile pentru a pune mâna pe mai multe imobile ale ANIF, care erau amplasate pe terenul retrocedat de primarul Gheorghiță. În final, pe 6 iulie 2010, Băbălău a vândut clădirile cu pricina unui cumpărător de bună-credință, cu suma de 106.000 de euro.
Sursa foto: gds.ro