Convingerea primarului general al Municipiului Bucureşti este aceea că „am ajuns să fim mai rău ca în timpul lui Ceauşescu”. Gabriela Firea și-a expus punctul de vedere cu trimitere directă la scrisoarea anti-Dragnea, printre ai cărei semnatari se numără și ea. Edilul șef al Capitalei a punctat faptul că nu doar ea, ci şi colegii care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea au simţit că sunt „filaţi şi monitorizaţi”.

Interogată de jurnaliști cu privire la sursa filajului pe care-l invocă, Firea a spus că nu ştie, dar că nu este singura aflată într-o atare situație.

„Nu ştiu exact să să spun cine, pot să vă spun categoric că se întâmplă aceste lucruri şi nu doar în cazul persoanei mele. Şi colegii mei semnatari ai acestui document mi-au spus că au simţit că sunt filaţi, că sunt monitorizaţi şi au ajuns să trăiască pur şi simplu cu spaima că nu mai suntem în libertate” a susţinut ea.

O altă întrebare căreia Firea a trebuit să-i găsească răspuns a fost dacă este subiectul unui filaj realizat de servicii secrete. „Ce treabă au serviciile în dialogul nostru cu domnul Dragnea şi de ce au apărut chiar acum? Dacă a fi fost din partea altor structuri paralele, sau/şi coplanare şi perpendiculare, cu siguranţă că am fi ştiut dinainte. Poate sunt şi acelea, nu ştiu. Dar noi ştim ce se întâmplă în această perioadă şi eu personal ce am păţit după ce am avut curajul să exprim un punct de vedere la Comitetul Executiv”, a punctat Firea.