Evenimentul Zilei > Social > Primarul Gabriela Firea, invitat la un MARŞ pentru civilizaţie. RESTRICŢII de TRAFIC.
Primarul Gabriela Firea, invitat la un MARŞ pentru civilizaţie. RESTRICŢII de TRAFIC.

Primarul Gabriela Firea, invitat la un MARŞ pentru civilizaţie. RESTRICŢII de TRAFIC.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea este invitată la un marş la care sunt aşteptaţi sute de oameni din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Organizatorii solicită, de patru ani, condiţii civilizate de circulaţie în zona Prelungirea Ghencea. Oamenii protestează pentru a sesnibiliza autorităţile privind modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale. Rigada Rutieră a anunţat restricţii de trafic în zonă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea este invitată să participle, sâmbătă, 1 aprilie, la un marş la care sunt aşteătaţi sute de locuitori din Capitalei şi din judeţul Ilfov. Marşul are loc în Prelungirea Ghencea. Inițiatorii acțiunii, locuitori ai zonei, solicită din nou modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, adică 'stradă cu 4 benzi, trotuare, pistă de biciclete, pod peste Centură'.

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că acţiunea de protest are loc între orele 11.30 şi 14:30 şi se  va desfăşura pe următorul traseu:

Prelungirea Ghencea – Str. Prelungirea Ghencea, banda I de circulaţie, pe sensul de deplasare către Şos. de Centură,  retur de la județul Ilfov deplasare pe banda I de circulaţie pe sensul de deplasare către Str. Braşov –  Str. acces Cartierul Latin

Deplasarea în marş se va face pe banda I de circulaţie în sensul de deplasare.

Organizatorii,  Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea şi Grupul civic Inițiativa Domnești, susţin că au fost invitați la fața locului reprezentanții celor două autorități responsabile de infrastructura principală a zonei: primarul general, Gabriela Firea și noul director general al CNAIR, Ștefan Ioniță. De asemenea, vor fi invitați și reprezentanții celorlalte autorități responsabile de dezvoltarea urbanistica a zonei: primarul sectorului 6, primarul sectorului 5, președintele Consiliului Județean Ilfov, primarul orașului Bragadiru și primarul comunei Domnești.

Acesta este cel de-al optulea protest pentru infrastructură al locuitorilor din zonă, în ultimii 4 ani. În urma protestelor repetate din 2014, autoritățile au demarat doar “pe hârtie” procedurile de modernizare a străzii împărțind lucrările în două: partea de lărgire a străzii a revenit Primăriei capitalei iar pasajul suprateran peste Șoseaua de Centură de la Domnești a intrat în sarcina Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR (fosta CNADNR).