Evenimentul Zilei > International > PRIMARUL din Toronto și-a luat concediu, pentru a urma un tratament de DEZINTOXICARE
PRIMARUL din Toronto și-a luat concediu, pentru a urma un tratament de DEZINTOXICARE

PRIMARUL din Toronto și-a luat concediu, pentru a urma un tratament de DEZINTOXICARE

Primarul orașului Toronto, Rob Ford, începe un tratament de 30 de zile, în timp ce poliția anchetează o nouă înregistrare video care îl arată pe oficial drogându-se cu cocaină, scrie BBC News.

Avocatul acestuia a declarat pentru AP că Ford a plecat, cu avionul, în afara orașului Toronto, pentru a urma un program de tratament antidrog.

Rob Ford a anunțat, miercuri, că nu va participa la campania electorală, pentru că trebuie să primească ajutor pentru a scăpa de consumul de droguri.

Publicați Globe and Mail din Toronto a scris că jurnaliștii săi au vizionat un video care îl arată pe primar fumând o pipă cu droguri. Ziarul spune că această înregistrare video a fost făcută sâmbătă dimineața.

„Am încercat să rezolv aceste probleme singur, în ultimul an. Acum știu că am nevoie de un ajutor professional și sunt angajat 100% să mă repun pe picioare”, a scris Ford, într-o declarație publică, miercuri.

„Am probleme cu alcoolul și cu alte lucruri pe care le-am făcut când eram sub influența lui”, a mărturisit Ford.

Fratele său a confirmat că primarul a intrat într-un curs special de dezintoxicare și dezalcoolizare, într-o locație secretă. „Ca frate mai mare, sunt ușurat pentru faptul că Rob s-a decis să lupte cu problemele sale și să caute ajutor professional”, a spus Doug Ford pentru CBC News.

„Nu este un lucru ușor pentru nimeni, și este cu atât mai greu când ești primarul acestui oraș”, a explicat el.

 

Poliția canadiană a anunțat că a redeschis o anchetă privind consumul de droguri de către Rob Ford, după publicarea noilor imagini. „Anchetatorii vor fi interesați să vadă care sunt noile informații”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Mark Pugash.

Poliția din Toronto a petrecut luni de zile urmărindu-l pe Rob Ford și pe fostul său șofer, în 2013, ca parte a unei investigații asupra unei bande de traficanți de droguri. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.