Evenimentul Zilei > Justitie > Primarul din Baia Mare a ieșit negru de supărare din sala de judecată. VIDEO
Primarul din Baia Mare a ieșit negru de supărare din sala de judecată. VIDEO

Primarul din Baia Mare a ieșit negru de supărare din sala de judecată. VIDEO

După un proces care a durat câteva ore, primarul din Baia Mare a fost arestat pentru 30 de zile. El s-a comparat cu Isus Hristos.

”M-am așteptat să fiu arestat doar este campanie electorală. Totdeauna avem încredere în instanță. În perioada asta altul mai important a fost răstignit”, a spus primarul din Baia Mare, la iepșire din sala de judecată, fiind escortat de polițiștii DNA.

Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile după un proces care a durat mai bine de șase ore. În timpul audierilor, procurorul a cerut arestarea primarului având în vedere că dadacă ar fi lăsat în libertate ar putea influența ancheta penală și martorii. De asemenea, procurorul DNA a solicitat arestarea primarului și datorită funcției pe care acesta o deține, motivând că lăsarea în libertate a lui Cherecheș ar putea crea o stare de nemulțumire în rândul cetățenilor.

De cealaltă parte, avocații lui Cherecheș au menționat că flagrantul DNA CLuj a fost unul eșuat pe motiv că primarul nu se afla în biroul lui în momentul în care denunțătorul a intrat, singur, în birou și a lăsat plicul cu cei 30.000 de lei pe masa primarului.

Din datele de la dosar, legate de acest moment al flagrantului se poate spune că primarul Cherecheș și cu denunțătorul Cristian Șpan au venit la sediul Primăriei Baia Mare împrenă. La un moment dat, primarul a fost oprit de câțiva cetățeni cu anumite probleme timp în care denunțătorul s-a aflat singur în birou și a pus banii pe masa primarului. Apoi, la un moment dat a ajuns și primarul care l-ar fi întrebat Șpan ce este cu acel plicul pe masa lui. La scurt timp, ar fi intrat în biroul primarului procurorii care l-au întrebat ce e cu plicul. Banii din plic au fost marcați de DNA cu o zi înainte de momentul flagrantului.

Tot din anumite surse judiciare a rezultat faptul că denunțătorul Cristian Șpan ar fi fost atras la colaborare cu procurorii DNA încă din toamna anului trecut. În tot acest timp, Șpan a efectuat câteva zice de înregistrări cu telefonul mobil, înregistrări pe care le-a predat la DNA.

În timpul audierilor de la Tribunalul Cluj, primarul Cherecheș a fost povestit despre organizarea Eurovision-ului, despre cum și-a cumpărat un autoturism de lux cu suma de 160.000 de euro sau despre faptul că deține acte din care rezultă că a împrumutat clubul sportiv condus de denunțătorul Cristian Șpan, pentru premierea sportivilor.