Evenimentul Zilei > Politica > Primarii primesc o veste ȘOC de la Guvern: „Nu mai sunt bani”
Primarii primesc o veste ȘOC de la Guvern: „Nu mai sunt bani”

Primarii primesc o veste ȘOC de la Guvern: „Nu mai sunt bani”

Veste șoc pentru primari din partea guvernului Grindeanu: nu mai sunt bani pentru cofinanțarea proiectelor europene. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Sevil Shhaideh la o sedință cu mai mulți membri ai Guvernului.

Edilii care au cerut o Ordonanță de Urgenţă prin care să primească bani de la Trezorerie pentru cofinanțarea proiectelor europene au primit un refuz categoric. Se parecă plafonul de împrumut la nivel național a fost epuizat, potrivit Digi24.ro.

Guvernul a rămas fără bani pentru cofinanţarea proiectelor europene derulate de administraţiile locale. Primarii cer rezolvarea de urgență a acestei probleme.

"Pentru contractele finanţate, contractele de finanţare pe POR, mai daţi o ordonanţă pentru CO şi prefinanţarea din Trezorerie? Este foarte important, tocmai pentru că am văzut că v-aţi propus să atragem anul acesta bani europeni mulţi şi ne ajută foarte mult. Este esenţial", a declarat Robert Negoiță, președintele Asociației Minicipiilor din România.

„Ministerul a iniţiat deja un proiect de act normativ cu privire la acordarea unor împrumuturi din Trezorerie. Singura, singurul impediment în acest moment este plafonul de împrumut de la nivel naţional care înţelegem că anul acesta a fost atins, este epuizat”, adeclarat Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

Banii ar putea să vină însă de la Ministerul de Finanţe. „E în studiu la direcţia de Trezorerie şi datorie publică şi sperăm să venim cu o veste bună”, a precizat ministrul Viorel Ștefan.