Mai că ne vine să plângem când vedem cu cât interes tratează Primăria Municipiului București (PMB) problema invaziei de țânțari. Au înființat și un număr special pentru ca populația să reclame zonele cu probleme, însă soluții vor da probabil în iarnă, când vor îngheța insectele.
Asta, pentru că deși Gabriela Firea iese în public și spune că situația se va reglementa, directorii executivi din PMB nu aprobă societății Coral Impex, câștigătoare de licitație, să iasă să pulverizeze soluție. Bani sunt, contractului fiindui alocate 6 milioane de euro, dar cu cât se plătește mai puțin, cu atât se scapă mai ușor de firma neagreată, spun surse.
În exclusivitate pentru EVZ, directorul Coral Impex ne-a făcut dezvăluiri uluitoare: „Sunt două tratamente aprobate de Primăria Capitalei, pe lună. Conform caietului de sarcini, care spune că se pot aplica minim două, dar cu suplimentarea lor în caz de suprapopulare sau pericole, numărul tratamentelor poate crește. Mai mult, există o metodologie oficială publicată de Cantacuzino care spune că în situații ca aceea cu care ne-am confruntat vara aceasta, sunt necesare minim șapte tratamente, deoarece suntem în perioada în care apar noi generații de țânțari, zilnic!
Coral Impex a aplicat trei tratamente pe luna iulie, deși au fost aprobate doar două – unul fiind făcut pe cheltuiala firmei, iar în august a fost aprobat doar un singur tratament, dar, ca și în iulie, am făcut treceri suplimentare, depășind necesarul alocat de PMB, deci, din nou, pe cheltuiala Coral Impex”, ne-a declarat în exclusivitate directorul Alexandru Badea, care mai spune că a continuat activitatea sub presiunea imaginii proaste a firmei pe care PMB i-a făcut-o și i-o face prin lăsarea țânțarilor să se înmulțească.
PMB ne atrage atenția că anul acesta a fost mai „darnică”
Ca răspuns la o solicitare a EVZ, PMB spune că „au fost prevăzute 12 tratamente de dezinsecție - combatere țânțari, față de 6 tratamente/an câte s-au realizat în anii precedenți. (...) În ceea ce privesște Ordinul A.N.R.S.C. 82/2015, acesta prevede la art. 105 alin.(1), lit. „a” că se va efectua minim un tratament/ lună în perioada caldă”, spun cei de la Biroul de Presă, probabil neștiind că ce scrie în caietul de sarcini nu se pupă cu Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localităţilor.