Primăria din Beijing a adoptat regula "doar două muşte" pentru toaletele publice

Primăria din Beijing a adoptat regula "doar două muşte" pentru toaletele publice

Toaletele publice, cele din aeroporturi, gări, centre comerciale sau supermarketuri din Beijing nu vor mai tolera prezenţa a mai mult de două muşte, potrivit unei recente dispoziţii a Biroului pentru promovarea imaginii capitalei chineze.

Numărul de două muşte “se referă la cele pe care le putem vedea, cele care deranjează şi pot transmite multe boli", potrivit unui responsabil al Biroului, Xie Guomin, citat de agenţia spaniolă EFE.

“A trebuit să se stabilească nişte limite, pentru inspecţie. Dacă sunt mai mult de două muşte, toaleta publică va pierde 1,33 puncte dintr-un total de 100 de puncte. Până acum, majoritatea celor inspectate nu depăşesc acest număr, ci numai cele prost administrate", a spus responsabilul.

Pentru aceasta se vor folosi diverse sisteme de înlăturare a muştelor, aparate electrice, benzi adezive sau insecticid, a adăugat Xin, care a subliniat că la fiecare toaletă există un număr de telefon pentru plângeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Cine se va opri însă la o toaletă publică pentru a denunţa că există o muscă în plus? Este un loc din care oricine vrea să iasă rapid", a semnalat miercuri, pentru EFE, absolventa unei universităţi.

Pe internet polemica este amplă şi nu este vorba numai de igienă.

De exemplu, pe Weibo (versiunea chineză a Twitter), Jing Lihong afirmă că, în timp ce se îmbunătăţeşte igiena toaletelor, muncitorii care le repară şi le curăţă prestează acest serviciu “pentru un salariu minim şi expuşi contaminării". “De ce autorităţile nu văd condiţiile lor de lucru pentru a le îmbunătăţi?", subliniază Jing Lihong.

“De ce să se concentreze atenţia asupra muştelor, când sunt atâtea tipuri de insecte în locuri nu foarte curate", se întreabă, la rândul său, Lin Jie, citat de agenția spaniolă, preluată de Agerpres. Presa de la Beijing amintește însă că o regulă similară a fost adoptată și pe perioada Jocurilor Olimpice găzduite de capitala chineză în vara anului 2008 și igiena toaletelor publice nu s-a ridicat la sandardele așteptate.