Evenimentul Zilei > Politica > Constanța are căldura subvenționată. Gigacaloria costă 250 de lei
Constanța are căldura subvenționată. Gigacaloria costă 250 de lei

Constanța are căldura subvenționată. Gigacaloria costă 250 de lei

Abonații RADET Constanța vor beneficia în această iarnă de căldură și apă caldă, subvenționate, conform deciziei consilierilor locali municipali. Diferența între 430 de lei, cât costă în realitate gigacaloria, și 250 de lei cât vor plăti constănțenii va fi asigurată din bugetul local, suma totală fiind de 15 milioane de euro.

Consilierii locali ai municipiului Constanța au votat, astăzi, în unanimitate, proiectul de hotârâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în perioada 1 octombrie 2016-30 aprilie 2017. “Prețul gigacaloriei este 250 de lei, preț fix pentru căldură și apă caldă pe durata întregului sezon rece. Constănțenii trebuie să știe că municipiul a identificat resursele, astfel încât să acoperim acest preț pe toată durata sezonului rece, până când vom sista căldura în aprilie sai mai”, a declarat primarul Constanței Decebal Făgădău. În Constanța au mai rămas 65.000 de abonați la sistemul centralizat de căldură, mii de apartamente renunțând în favoarea alimentării cu gaze naturale din cauza prețului, cel mai mare din țară, al gigacaloriei.

“Resursele” identificate de primar înseamnă, de fapt, bugetul local pentru că, deși s-au făcut demersuri la guvern pentru alocarea unei sume de 66 milioane de lei pentru municipiul Constanța, Executivul nu a luat, până acum, nicio decizie în acest sens. “Evident că ne dorim ca guvernul să acorde un sprijin municipiului Constanța așa cum a făcut de fiecare dată cu alte localități. Cred că dincolo de momentele acestea, mai înfiebântate, de campanie electorală, până la sfârșitul sezonului rece, indiferent de culoarea politică, guvernul va aloca o sumă pentru constănțeni. Am văzut că nici București-ul nu a primit până în momentul de față un sprijin din partea guvernului”, a mai spus primarul Decebal Făgădău.