Deficitul de locuinţe la nivelul Municipiului Bucureşti este o problemă principală pe agenda publică a Capitalei. În prezent există un necesar de peste 200.000 locuințe. Doar Municipalitatea are în acest moment peste 2.400 solicitări pentru locuințe sociale.

„Subliniez că noua societate nu are ca scop realizarea de profit, ci își propune să construiască locuințe cu costuri mai mici, care ulterior vor fi închiriate sau vândute in condiții avantajoase. De exemplu: un apartament cu o suprafaţă de 60 mp se vinde pe piața imobiliară cu peste 60 mii de euro, iar un apartament cu aceeași suprafața, construit de Municipalitate, va costa între 25.000 şi 30.000 euro“, a declarat Gabriela Firea.

În condițiile achiziției de pe  piața, prețul este mult mai mare, întrucât include și costul terenului, PMB intenționând să construiască pe terenuri pe care le are în  proprietate. Locuintele vor fi atribuite atât persoanelor fără venituri, foarte sărace – așa numitele cazuri sociale, dar și tinerilor ale căror venituri nu le permit închirierea sau achiziţionarea de pe piaţa imobiliară a unei locuinţe  – medici, profesori, actori,  – care au salarii foarte mici, după cum știți. De asemenea, vor putea fi folosite pentru familii ale căror locuințe se consolidează, pe perioada realizării lucrărilor sau pentru cei evacuați din imobilele retrocedate. 

Te-ar putea interesa și: