Evenimentul Zilei > Social > Primăria CAPITALEI le pregăteşte o surpriză bucureştenilor. Îi priveşte pe toţi ŞOFERII
Primăria CAPITALEI le pregăteşte o surpriză bucureştenilor. Îi priveşte pe toţi ŞOFERII

Primăria CAPITALEI le pregăteşte o surpriză bucureştenilor. Îi priveşte pe toţi ŞOFERII

Primăria Capitalei a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre conform căruia vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice, care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti, vor putea fi ridicate şi depozitate, fiind eliberate ulterior în baza unor tarife.

Astfel, potrivit regulamentului aflat pe site-ul PMB (la adresa https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte), activităţile menţionate constituie serviciu public şi se desfăşoară de către angajaţi ai Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti.

Se menţionează că activităţile se vor desfăşura în condiţii de siguranţă, cu mijloace de ridicare şi transport în spaţii de depozitare special amenajate, astfel încât vehiculul ridicat să nu fie deteriorat.

Agenţii constatatori vor înregistra foto sau video zona staţionării vehiculului, consemnând acest lucru în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Vehiculele nu vor fi ridicate în cazul în care în interiorul acestora se află o persoană.

După efectuarea operaţiunii de ridicare, agentul constatator va anunţa de îndată dispeceratul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în legătură cu măsura dispusă. Transportul nu se mai execută dacă până la iniţierea acestuia proprietarul sau utilizatorul vehiculului se prezintă la locul ridicării.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor va fi de un an. În cazul în care proprietarul nu se prezintă în acest interval, operatorul va înştiinţa poliţia locală, care va proceda în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 421/2002.

Eliberarea vehiculului se va face numai după ce proprietarul sau deţinătorul legal al acestuia va achita tarifele de ridicare, transport şi depozitare.

Tarifele de ridicare sunt prevăzute la: 200 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone inclusiv şi 270 de lei pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone. Tarifele de transport sunt prevăzute la: 150 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone inclusiv şi 200 de lei pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone.

În funcţie de perioada de depozitare, se va percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat, transmite Agerpres.