Primarele republicane, în faza atacurilor personale. Newt Gingrich, despre trecutul său împărţit între soţie şi amantă

Primarele republicane, în faza atacurilor personale. Newt Gingrich, despre trecutul său împărţit între soţie şi amantă

Candidatul la investitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din SUA, Newt Gingrich a negat aseară că i-ar fi cerut fostei sale soţii o "căsătorie deschisă" pentru a-şi putea derula în paralel relaţia cu amanta sa de la acea vreme, criticând vehement postul de televiziune care a difuzat această informaţie.

Fosta lui soţie, Marianne Gingrigh, a acordat un interviu postului de televiziune ABC, în care vorbeşte în amănunt despre cei 18 ani de căsnicie cu politicianul republican, descriindu-l pe acesta ca având un caracter libertin. Ea a afirmat că fostul său soţ i-a cerut o "căsătorie deschisă", astfel încât el să poată avea în acelaşi timp o soţie şi o amantă, aceasta din urmă fiind Callista Bisek, care avea să devină mai târziu a treia lui soţie. Marianne Gingrich susţine că a refuzat să facă acest compromis.

Interviul a fost difuzat cu două zile înainte de primarele republicane din statul Carolina de Sud, într-un moment în care Gingrigh încearcă să convingă că este cea mai bună alternativă în faţa lui Mitt Romney, favorit în cursa pentru desemnarea candidatului republican în competiţia pentru Casa Albă.

"Această poveste nu este adevărată", a replicat Gingrigh afirmaţiilor fostei sale soţii, când a fost întrebat în legătură cu acest subiect în cadrul unei emisiuni televizate. "Toţi prietenii care mă cunoşteau în acea perioadă vor spune că nu este adevărată", a continuat el, criticând acoperirea mediatică "dispreţuitoare" a acestor afirmaţii şi acuzând postul ABC că "doreşte să atace toţi candidaţii republicani". "M-am săturat de această mass-media elitistă care îl protejează pe Barack Obama şi îi atacă pe republicani", a închis el subiectul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit agențiilor AFP și AP, preluate de Agerpres, Newt şi Marianne Gingrigh au divorţat în anul 2000. În perioada cât a fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrigh l-a criticat pe fostul preşedinte Bill Clinton pentru aventurile sale cu Monica Lewinsky, deşi el însuşi avea o relaţie extraconjugală. Presa l-a criticat, de asemenea, că şi-a abandonat prima soţie după ce s-a aflat că suferă de cancer.

În ultimii ani, el a încercat să se prezinte ca un om schimbat, descriindu-se în timpul campaniei electorale ca fiind un bunic în vârstă de 68 de ani cu o viaţă stabilă alături de a treia soţie. Anul trecut, Gingrigh a afirmat că va fi alegerea votanţilor dacă vor decide prin raportare la trecutul său.

Dezvăluirile despre trecutul său îi subminează eforturile fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, singurul din istoria SUA demis de comisia de etică a Congresului după ce s-a descoperit că a deturnat fonduri guvernamentale, de a-şi atrage de partea sa electoratul republican conservator.