Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor Județene aleși începând cu anul 1992, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare, prevede Codul Administrativ adoptat de Parlament.

Potrivit calculelor estimative prezentate în Parlament, un primar de comună va primi cel puțin 800 de lei în plus la pensie.

Primarul orașului Ulmeni a spus că nu este normal ca în România să existe categorii de persoane care să încaseze pensii speciale.

„Mi se pare moral, corect și normal ca în societatea românească să nu existe mai multe categorii de pensionari, cei cu privilegii și pensii speciale, cum sunt parlamentarii și mai nou se dorește ca și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene și totodată cei foarte mulți pensionari care trăiesc cu pensii sub 1.000 lei pe lună”, a declarat acesta.

Eu personal mă voi duce să dau o declarație notarială în nume propriu că nu vreau să beneficiez de o pensie specială și voi trimite această declarație Casei Naționale de Pensii. Nu știu dacă este legal, nu știu dacă este suficient dar până când  în Parlament nu se va reveni la o stare de normalitate, până când toată populația României va avea pensii bazată pe contributivitate, eu voi face acest gest”, a adăugat edilul.